Iszonyatosan jól pörög az Apple

Apple Hírek   |   2021.04.29 - 09:49   |   Írta: L Ferenc   |   989
29. ápr Iszonyatosan jól pörög az Apple

A mobilok és a tabletek is kiválóan fogynak, a forgalom és a nyereség is az egekben.

Az Apple hivatalosan bejelentette, hogy a 2021-es üzleti évének második negyedévét 89,6 milliárd dolláros forgalom, illetve 23,6 milliárd dolláros nyereség mellett zárta. Összehasonlításképp, az előző esztendő hasonló időszakában 58,3 milliárd dolláros forgalmat és 11,25 milliárd dolláros nyereséget regisztrált az amerikai vállalat. A cég negyedéves bevétele egy év alatt nem kevesebb, mint 54 százalékkal nőtt.

Az Apple kínai forgalma 17,73 milliárd dollárra nőtt, ami az egy évvel korábban feljegyzett 9,46 milliárd dollárhoz képest elképesztő, 87,4 százalékos növekedést jelent. 

Az Apple nem szokta elárulni, hogy az adott termékeiből pontosan mennyi fogy, azt viszont időről időre nyilvánosságra hozza, hogy az adott készülékek mekkora forgalmat generálnak. Most kiderült, hogy a 2021 januárját, februárját és márciusát lefedő időszakban 47,94 milliárd dollár bevétel származott az iPhone-okból, ami azt jelenti, hogy éves szinten 65 százalékkal javultak az almás okostelefonok eladási mutatói.

A siker az ősszel piacra dobott 12-es sorozatú iPhone-oknak köszönhető, melyek most először vonultatnak fel 5G támogatást. A jelentősen áttervezett külsejű és továbbfejlesztett hardverű iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max világszerte komoly népszerűségnek örvend. 

A tabletek a mobilokénál is nagyobb, konkrétan 79 százalékos növekedést produkáltak: a koronavírus által meghatározott időszakban kiválóan teljesítő iPadek 7,81 millió dollárt hoztak az Apple konyhájára. A gyártó számítógépei is jól fogynak: a Macek 9,1 milliárd dolláros bevételt jelentettek az elmúlt negyedévben, ami éves szinten 70 százalékos növekedésről tesz tanúbizonyságot. 

A viselhető és otthoni készülékek, illetve kiegészítők piacáról 7,84 milliárd dollár csorgott az Apple bankszámlájára, a szolgáltatások üzletág pedig 16,9 milliárd dolláros bevételt generált. Ez rendre 24, illetve 26 százalékos éves növekedést jelent. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése