WWDC 2020: Bemutatkozott az iOS 14, ezek az újdonságok!

Apple Hírek   |   2020.06.22 - 18:34   |   Írta: ARPII   |   15680
22. jún WWDC 2020: Bemutatkozott az iOS 14, ezek az újdonságok!

Sok érdekesség érkezett.

Nemrég mutatkozott be az iOS 14, az Apple legújabb mobilos operációs rendszere. Az idei esemény különleges volt, ugyanis először a WWDC-k történetében online volt megtartva. Mi most elhoztuk Nektek az összes újdonságot, ami szoftverrel kapcsolatos.

 

App Library

Az első újításunk az App Library, ami segíthet majd eligazodni az alkalmazásaink között. Itt automatikusan elrendezett mappák között tudunk keresgélni, és sajátokat is létrehozhatunk majd.

 

Widgetek

A widgetek már korábban is részét képezték az iOS-nek, azonban csak egy elkülönített részen érhettük el őket. Most viszont már a menünkbe is behúzhatjuk az akár nagyobb widgeteket is. 

 

Picture in Picture

Ez a funkció már egy régóta várt darab volt, aminek a segítségével videókat is nézhetünk más alkalmazások használata közben, egy kis ablakban.

 

Siri

A kedvenc asszisztensünk most még okosbb lett mint eddig. Most már kisebb helyen fog megjelenni nekünk, így kevesebb területet foglal majd és nem fog minket megzavarni az adott alkalmazás használata közben. Emellett a válaszai is bővültek, így többször fogunk kapni rendes emberi beszélgetésre hasonlító dialógusokat, ahelyett hogy csak bizonyos weboldalakat javasol egy-egy adott kérdésre.

 

Translate

Az új Fordító alkalmazás 11 különböző nyelv között tud majd nekünk fordítani (magyar sajnos még nincs a listán). Ebben pedig Siri is tud majd segíteni, sajnos billentyűzetben történő integráció még nincsen, de ez is csak idő kérdése.

 

iMessage

Nem volt kérdés, hogy az iMessage is megújul idén. Most már kitűzhetjük a kedvenc ismerőseinket a lista tetejére, hogy könnyebben megtalálhassuk őket. A Facebook Messenger-hez hasonlóan, most már lesz válaszolási lehetőségünk is konkrét üzenetekre, illetve csoportokon belül meg is említhetünk embereket, hogy tudják éppen kiről is van szó.

 

Apple Maps

Itt ajánásokkal is találkozhatunk majd, természetesen csak megbízható helyekről. A biciklizés is bekerült a repertoárba, a tömegközlekedés, gyaloglás és jármű mód közé. Sajnos ez még csak megadott helyeken érhető el, azonban ez a lista is folyamatosan bővül.

 

CarPlay

A kulcsot hamarosan elfelejthetjük, ugyanis mostantól az iPhone-unk is helyettesítheti majd az elavult fémdarabot. NFC segítségével nyíthatjuk és zárhatjuk az autónkat, sőt ismerőseinknek is engedélyt adhatunk majd a vezetésre, egyetlen kattintással.

 

App Store

Itt szintén NFC segítségével kaphatunk majd alkalmazásajánlásokat, helyben, amikor szükségünk van rá. Egy kávézóban például, ha a megfelelő helyre tartjuk majd a telefonunkat, akkor felajánlja számunkra a megfelelő alkalmazást. Ahogy az többször is elhangzott az eseményen, mindenre van egy alkalmazás, amit mostantól még könnyebb lesz megtalálni. Ez a funkció is kérdéses, hogy mikor fog hozzánk elérni, bár a nemzetközi cégekben még bízhatunk, akárcsak a Starbucks, ha a kávézóknál maradunk.

 

Forrás: StillApple.com

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése