Megjelent az új Mac Pro, a kimaxolt változat árából pedig Teslát lehetne venni

Apple Hírek   |   2019.12.11 - 00:50   |   Írta: N Marcell   |   3143
11. dec Megjelent az új Mac Pro, a kimaxolt változat árából pedig Teslát lehetne venni

A profiknak szánt, brutális specifikációkkal rendelkező gép legerősebb konfigja egy Model 3-nyi összeget vesz ki a vásárlók zsebéből.

Ahogy az Apple megígérte, ma megérkezett a cég határokat feszegető csúcsgépe, az új Mac Pro. Az asztali munkaállomás tényleg a manapság elérhető számítási erő zenitjét jelenti, és az igazi profikat célozza meg: ilyen teljesítményt csak a legkorszerűbb eszközökkel dolgozó szakemberek tudnak kihasználni. A gép kiküszöböli az elődje (a sokak által csak „szemeteskuka Mac-nek csúfolt) legnagyobb hibáját, ami a modularitás hiánya volt. Az új generációt már teljes mértékben személyre lehet szabni a vásárlás után is, de az Apple-nél is hatalmas alkatrész-kínálatból válogathatunk. A leggyengébb konfigurációjú modell 8 magos processzorral, 32 GB RAM-mal és 256 GB-os SSD-vel érkezik, ami természetesen magasan kenterbe veri az átlagos számítógépeket, ez azonban az árára is vonatkozik: 

„az Apple most sem rest megbotránkoztatóan nagy összeget kérni, hiszen a gép indulóára 2 250 000 forint.”

 

 

Most pedig lássuk azt, amire mindenki kíváncsi: a legdrágább modell árát. Nem, egy kicsit sem túloztam a cikk címében! Bár jelenleg még nem elérhető a 8 TB-os SSD tároló, ami szintén százezreket fog dobni a végösszegen, egy kimaxolt Mac Pro ára már most is... elmondhatatlanul magas. Persze már a specifikációi is szinte felfoghatatlanok: egy ilyen gép egy 28 magos processzorral, másfél terabyte RAM-mal, két darab Radeon Pro Vega II Duo grafikus kártyával (ezek egyenként 32 GB VRAM-mal), 4 TB SSD-tárhellyel és az Apple saját Afterburner kártyájával

„nem kevesebb, mint 19 066 790 forintba kerül.”

Jól olvastad, majdnem húszmillióba. Egy kisebb lakás árába. Vagy ha nem akarunk elrugaszkodni a technológia talajától, egy Tesla Model 3 Performance árába. Vagy a 2021-ben megjelenő, legerősebb Tesla Cybertruck árába (ha az Egyesült Államokban veszi az ember). És ezek csak a nagy dolgok, említhetnék még millió más példát is. Ezt már tényleg csak az emberiség technológiájának legtetejét igénylő iparágak, és az abban dolgozó vérprofik fogják tudni kifizetni. 

 

Melyik jöhet? A villanyautózás királya, vagy egy új számítógép?

 

A gép mellett debütált a szintén elképesztő számokkal és tudással rendelkező Pro Display XDR monitor is, aminek pontos specifikációját azonban nem szeretném kilistázni, hiszen minden pontos adat elérhető itt, az Apple oldalán. Lényeg a lényeg, nagyjából ezt is csak a legnagyobb animációs és vágással foglalkozó stúdiók fogják tudni kifizetni, hiszen kezdőára 1 900 000 forint. Igen, csak a monitornak, a dobozban még egy állványt sem adnak hozzá. Persze az is megvásárolható, potom 390 000 forintért. Mi kettőt kérnénk, ugye jöhet nektek is?

 

 

Mit gondoltok az új Apple gépről? Szerintetek létezik egyáltalán olyan ember vagy szakma, ami teljes mértékben ki tudja használni a tudását, és így meg tudja indokolni az árát?

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése