Megjelent a 16 hüvelykes MacBook Pro, az Apple laptopjainak legcombosabb képviselője [hivatalos árak]

Apple Hírek   |   2019.11.13 - 15:59   |   Írta: N Marcell   |   1762
13. nov Megjelent a 16 hüvelykes MacBook Pro, az Apple laptopjainak legcombosabb képviselője [hivatalos árak]

A professzionális felhasználóknak szánt gép a 15 hüvelykes modelleket váltja, ráadásul a billentyűzete is új.

A mai nap megjelent egy vadonatúj MacBook Pro, ami 16 hüvelykes kijelzőjével a korábban csúcsmodellként szolgáló 15 hüvelykes Prókat cseréli le az Apple termékvonalában. A laptop természetesen még mindig a lehető legnagyobb teljesítményre van kihegyezve a professzionális felhasználók kiszolgálásához, ráadásul a billentyűzete is megújult: a megbízhatatlan ’butterfly switch’-es mechanizmus helyett ismét csak ollós szerkezet került a gombok alá, ezt az Apple ’Magic Keyboard’-nak hívja. MacBook Pro felhasználók,  fellélegezhettek: vége a villámgyorsan elromló billentyűzetek korának. Az említett csúcsteljesítményt pedig a legalább 6, de legfeljebb 8 magos processzor, a maximálisan konfigurálható 64 GB RAM és egy hat hangszóróból álló hangrendszer adja. 

Az Apple alelnöke, Tim Boger szerint az új MacBook Pro egy 

„nagyobb kijelzőjű, elképesztő teljesítményű laptop, ami az Apple által nyújtott eddigi leghosszabb üzemidőt és a laptopokban található legjobb billentyűzetet biztosítja, amihez a fantasztikus hangszórók és elképesztően nagy tárhely társulnak.”

A kijelző felbontása 3072×1920 lett, a pixelsűrűsége pedig 226 ppi-re (pixel per inch-re) növekedett. A gép hőkezelése is javult az Apple szerint, így a laptopnak elméletben nem jelent majd gondot, ha a processzor és a grafikus gyorsító hosszabb időn keresztül nagy teljesítménnyel dolgozik. Apropó GPU, az alap GPU akár 2,1-szer nagyobb teljesítményt tud nyújtani, mint a korábbi generációk alap videókártyája. Ráadásul az Apple azt állítja, hogy az új MacBook Pro az egyetlen laptop a piacon, ami rendelhető 8 TB tárhellyel - szerencsére az alacsonyabb konfigurációknál is nőttek a számok, hiszen az alapmodell már 512 GB tárhellyel rendelkezik, ami kétszer annyi, mint amit a korábbi alapmodellek nyújtottak. A hangszórók dizájnja is megváltozott, hogy a „lehető legprofibb élményt nyújtsa a zenészeknek, podcastereknek és vágóknak.” 

 

 

Érdekesség, hogy az új MacBook Pro ismét rendelkezik külön escape billentyűvel a Touch Bar mellett, egy billentyűleütés regisztrálásához pedig 1 millimétert kell megtennie a billentyűknek. A laptop már megrendelhető az Apple oldalán, de egy hirtelen áremelés miatt csak méregdrágán:

„az alapmodellt 949 000 forintért, egy maximumra konfigurált gépet pedig (álleejtő) 2 311 190 forintért vihetjük haza.”

Ha azonban nem szeretnétek ilyen sokat fizetni a laptopért, nézzetek körül itt, az oldalon, hiszen nemsokára visszább vágott árakon tűnnek majd fel a csúcslaptopok. 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése