Ismét kritizálta az Apple-t az ismert részvényes és aktivista, Ralph Nader

Apple Hírek   |   2018.08.12 - 19:36   |   Írta: Máté Gergő   |   1703
12. aug Ismét kritizálta az Apple-t az ismert részvényes és aktivista, Ralph Nader

Nader korábban egy nyílt levelet küldött Tim Cook vezérigazgatónak, melyben a 100 milliárd dolláros részvény felvásárlási programot kritizálta.

Ezúttal az NPR-nek (National Public Radio) adott interjúban fejtette ki gondolatait arról, hogy milyen lépéseket tehetne az almás vállalat ahelyett, hogy a saját részvényeit kezdené felvásárolni. Szerinte elsőként a vállalat dolgozóinak számát kéne megnövelni, de a régebbi készülékek újrahasznosítására költött keret növelését is jó ötletnek tartja. Nader elismerte, hogy az Apple sokat tett a munkakörülmények javításának érdekében, valamint az újrahasznosításért, ugyanakkor szerinte még nagyon sok a tennivaló. Példaként hozta fel az Apple kínai beszállítói partnereinél tapasztalt munkakörülményeket:

"A kínai munkások fizetése, amelyet a munkáltatóik rendkívüli nyomása mellett keresnek valójában nem fedezi a megélhetésüket, még Kínában sem" - mondta.

Ralph Nader sokat támadta az Apple költekezési terveit az év folyamán, szerinte ugyanis a vállalat túl sokat költ jelentéktelen dolgokra. Szerinte jobban kéne koncentrálni a készülékárak leszorítására, az elhízás visszaszorítására. Az aktivista reméli, hogy az Apple vezetői megfogadják a javaslatait.

Forrás: AppleRider / 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése