Az iPhone-ok jó pénzt hoznak az Apple-nek, de az iPadet és a Macet nem bírják feljebb futtatni

Apple Hírek   |   2018.08.07 - 13:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   2029
07. aug Az iPhone-ok jó pénzt hoznak az Apple-nek, de az iPadet és a Macet nem bírják feljebb futtatni

Még mindig húz az iPhone X, de keserves a Macek helyzete.

Eddigi legerősebb harmadik üzleti negyedévét zárt az Apple júniusban. Amellett, hogy egyik termékük sem generált kimagaslóan jó eladásokat - a Macek és az iPadek ráadásul kifejezetten gyengén teljesítettek -, a cupertinóiaknak mégis sikerült 17 százalékkal emelni a bevételt.

Az így 53,3 milliárd dolláros bevételt jegyző cég főként az iPhone X-nek, köszönheti a növekedést, de rohamosan törnek fel a viselhető kütyük és a digitális tartalmak piacán is. Almás okostelefonból ugyan nem fogyott számottevően több ebben a negyedévben, mint az egy évvel ezelőttiben, mégis az 1000 dolláros ár 20 százalékkal tornázta feljebb az iPhone-okból származó bevételt. Az „egyéb” kategóriába sorolt viselhető kütyük, a HomePod és az AppleTV egyvelege 60 százalékkal volt kelendőbb, így 3,74 milliárd dolláros profitot termeltek ezek a kütyük. A digitális tartalmak, így az iTunes, App Store, Apple Pay, Apple Music és társai folyamatosan egyre nagyobb bevételt hoznak, így ebben a negyedévben 9,55 milliárd dollár folyt be ezeken keresztül.

Az iPad eladásaiban minimális növekedést regisztrált az Apple, de az idén érkezett „olcsó” almás tablet annyira lehúzta az átlagárat, hogy a bevétel ezzel csökkent. Végül 4,74 milliárd dollárt hoztak az iPadek. A Maceknél nincs az iPadeknél és az iPhone-oknál tapasztalt ellentét. Az almás számítógépeknél mind az eladások mind a bevétel csökkent. Ebben a negyedévben 13 százalékkal kevesebb Macet vittek el a boltokból, amelynek köszönhetően 5 százalékot esett az ebből származó bevétel. Az almás logós számítógépek így csupán 5,3 milliárd dollárt hoztak az Apple-nek.

Forrás: AppleRider/Apple

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése