Tim Cook: Az Apple nem követ más vállalatokat

Apple Hírek   |   2018.02.25 - 17:51   |   Írta: Máté Gergő   |   2474
25. feb Tim Cook: Az Apple nem követ más vállalatokat

A Fast Company-nak adott interjúban az Apple vezérigazgatója elmondta: nem számít az Apple számára mit tesznek más vállalatok.

Sokak szerint az Apple nem igazán jó abban, hogy saját ötleteket dolgozzon ki. Szerintük az almás vállalat csak kivárja, amíg mások előrukkolnak egy újdonsággal, majd lemásolják azt.

Való igaz, hogy még Steve Jobs is úgy nyilatkozott egyszer: "A jó művészek másolnak, a nagyszerű művészek pedig lopnak". 

Tim Cook reméli, hogy a másolással kapcsolatos vélemények megváltoznak.

Egy a Fast Company-nak adott interjúban az Apple vezérigazgatójától a következőt kérdezték:

"Hogy lehetne eldönteni azt, hogy mikor van rendbe a követés?"

"Én nem használnám a követés szót" - mondta Cook. "Nem használnám ezt a szót, mert ez azt jelenti, hogy várunk valakire, hogy meglássuk mit csinál".

A cnet szerint az Apple mégis szeret ellesni, elcsenni dolgokat a nagy riválisoktól, például a Samsung-tól és véleményük szerint kétségtelen, hogy az új Samsung készülékek inspiráló hatással vannak az Apple-re. Pontosan erre utalt a Samsung nemrég kiadott egyik reklámja is.

Cook magyarázata szerint sokan egyszerűen félreértelmezik azt, hogy hogyan működik a vállalata. 

"Ha az emberek belátnának a kulisszák mögé - amit nyilvánvalóan nem engedhetünk meg nekik, akkor láthatnák, hogy évekkel azelőtt megkezdtük bizonyos projektek tervezését, mielőtt azok kijönnének" - mondta Cook. "Veheted bármelyik termékünket, akár az iPod-ot, az iPhone-t vagy az Apple Watch-ot, ezek nem voltak elsők, de az első modern változatoknak számítottak".

Cook tehát kiállt amellett az álláspont mellett, hogy azokban a termék kategóriákban, ahol az Apple nem volt első a vállalat a riválisok előtt kezdett el dolgozni.

"De időbe került, hogy valami jót alkossunk. Nem hiszünk abban, hogy az ügyfeleinket úgy használjuk, mint egy laboratóriumban. Ami nekünk van, és úgy érzem ez egyedülálló, a türelem. Kellő türelmünk van ahhoz, hogy kivárjuk, amíg valami nagyszerű lesz, mielőtt elkezdenénk kiadni" - mondta Tim Cook. A cnet munkatársai ugyanakkor nem értettek egyet abban, hogy az Apple minden terméke nagyszerű lenne. Szerintük még az is nehézkes volt, hogy egy olyan Apple Store alkalmazottat találjanak, aki szerint az iPhone X nagyszerű. Néhány évvel ezelőtt az Apple senior alelnöke, Phil Schiller elég ideges véleményt fogalmazott meg, amikor a Samsung Galaxy okostelefonok elkezdtek komoly veszélyt jelenteni az Apple-re.

A "ki másolt kiről" valószínűleg egy örökös vitatéma marad az Apple és az Android-os gyártók között.

Cook állítása szerint folyton készen áll a kritikára. Elmondása alapján gyakran olvas emaileket a vállalat ügyfeleitől, még azokat is, amelyek udvariatlanok. Ami igazán számít neki, hogy mélyebb tudást szerezzenek.

Forrás: cnet

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése