Steve Jobs által kitöltött foglalkoztatási kérdőívet és két másik aláírását is elárverezik

Apple Hírek   |   2018.02.24 - 20:12   |   Írta: Máté Gergő   |   4990
24. feb Steve Jobs által kitöltött foglalkoztatási kérdőívet és két másik aláírását is elárverezik

Az Apple vezérigazgatójának három emléktárgyát is elárverezik.

Jobs 1973-ban töltötte ki az alábbi foglalkoztatási kérdőívet, miután kilépett a Reed College egyetemről hat hónap után és csupán néhány tárgyat látogatott (például a kalligráfiát) további hat hónapig.

A dokumentumon Jobs az angol irodalmat jelölte meg szakként és a Reed College-t lakcíméül. Készségekként a "Computer", "Calculator", "Design" és "Tech" szavakat sorolta fel, speciális képességként pedig az elektronikát és a tech vagy design mérnök szavakat.

Az RR Auction oldala 50.000 dollárért kínálja a kérdőívet.

Ezen felül két Steve Jobs aláírásával ellátott dokumentumot is elárvereznek. Az első egy Mac OS X használati útmutató, amelyet Jobs 2001-ben írt alá. Van egy rövid története is ennek az aláírásnak, amelyet egy Apple tréning után szereztek Cupertino-ban.

"Délután volt, amikorra a tréning napom véget ért és éppen az autómhoz értem, amikor megláttam Mr. Steve Jobs-t az autója felé sétálni. Letekertem az ablakomat és kimondtam a nevét. Ő visszakérdezett, hogy ismer-e engem. Mondtam neki, hogy egyből felismertem és megkértem, hogy írja alá a Mac OS X Administration technikai kézikönyvet. Ő ellenkezett és azt mondta, hogy furának tartja ezt a dolgot. Nem hátráltam. Egy kis kérlelés után azt mondta adjam át neki a kézikönyvet és a tollat" - áll az eredeti tulajdonos nyilatkozatában. 

Az aláírt kézikönyv 25.000 dollárról indult az aukción, de értékében a 2017 októberében 50.000 dollárért elkelt magazin fedlaphoz hasonlítható.

A harmadik dokumentum egy aláírt újságkivágás 2008-ból, amelyen Steve Jobs látható, amint a Worldwide Developers Conference-en tart előadást az iPhone 3G-ről. Jobs a Fraiche Yogurt üzletében írta alá az újságot a kaliforniai Palo Alto-ban, ahol fagyasztott joghurtot evett Tony Fadell-el, aki szintén aláírta az újságot.

"Steve többször is udvariasan visszautasította, rámutatva arra, hogy az Apple (sikere) egy csoportos erőfeszítés eredménye, emiatt nem szeret aláírni. Az anyám viszont nagyon meggyőző tud lenni, képes volt rábeszélni Steve-et, hogy írja alá, de ragaszkodott ahhoz, hogy a mellette ülő férfi is aláírjon. Ez a barát Tony Fadell volt, aki az Ipod atyjaként ismert, aki ebben az időszakban az Apple-nél dolgozott és hozzájárult annak az iPod-nak a tervezéséhez és fejlesztéséhez, amely végül az iPhone lett".

A dedikált újságkivágás várhatóan 15.000 dollárról indul majd.

Az aláírásokra március 8-tól lehet licitálni egészen március 15-ig az RR Auction oldalán.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése