Elképesztő összegbe kerülhet az iPhone X javítása

Apple Hírek   |   2017.10.29 - 19:48   |   Írta: B Ádam   |   4792
29. okt Elképesztő összegbe kerülhet az iPhone X javítása

Az AppleCare+ lehet a legjobb megoldás, de az sem olyan olcsó.

Mint mi is megírtuk, az Apple pénteken indította el legújabb készüléke, az iPhone X előrendelését. A csúcsmodell rendkívül magas áron került forgalomba (a 64 GB-os 379 990, míg a 256 GB-os változat 436 990 forintért vihető), éppen ezért valószínűleg senkit nem ér meglepetésként, hogy a garancián kívüli javítása is hatalmas összeget vihet el.

Az Apple oldalának tájékoztatása szerint egy kijelzőcsere 279 dollárba (75 ezer forint) kerül, míg minden más alkatrész cseréje 549 (147 ezer forint) dollár. Természetesen a cupertinói vállalat felkínál egy alternatív megoldást is, a 199 dollár (kb. 53 ezer forint) AppleCare+ biztosítási csomagot megváltva a vásárlók kétéves általános jótállást kapnak – az eredeti egyéves helyett –, valamint két, önhibából fakadó sérülést megjavítanak nekik a szervizben. A csomaggal rendelkezőknek a kijelzőcsere 29 dollárjukban (8000 forint) kerül, minden más javítást pedig 99 dollárért (26 ezer forint) végeznek el.

Az AppleCare+ egyébként az összes többi iPhone modell esetében 129 dollárért (35 ezer forint) aktiválgató, az X esetében a kiterjesztett garancia okozza a magasabb árat. Amennyiben hosszútávon számolunk új telefonnal – és hajlamosak vagyunk annak leejtésére vagy egyéb balesetekre – akkor mindenképpen megéri a csomag megrendelése, viszont ha egy-két évnél nem tervezzük tovább használni, úgy érdemes lehet eltekinteni a szolgáltatástól, mert nem feltétlen érne meg ennyi pénzt.

Forrás: Applerider

Kapcsolódó cikk:

​iPhone X  Árak-Vásárlás-Előrendelés a HasználtAlmán is.


Kommentek megjelenítése