Ilyen, amikor a kislányod és az iPhone X miatt kirúgnak az Apple-től

AlmaBlogger   |   2017.10.29 - 12:55   |   Írta: Pausch Rita   |   24076
29. okt Ilyen, amikor a kislányod és az iPhone X miatt kirúgnak az Apple-től

Csak egy ártatlan vlog bejegyzés és, apu már repült is a melóból. De mi köze mindennek az iPhone X-hez? Mutatjuk!

Az egész ügy igazán ártatlanul indult. Egy vlogger, Brooke Amelia Peterson lényegében rögzítette egy napját, szeptember 15-ét, amit a családjával töltött, amikor náluk járt látogatóban. Elment vásárolgatni anyukájával, betértek a Sephorába, bútorboltokba, ruházati üzletekbe. Eddig mondhatni majdnem egy szokásos lányvlogot nézzük, és már kezdjük nagyon megkérdőjelezni, hogy mi köze mindennek a címben szereplő iPhone X-hez. Úgy is fogalmazhatnék, épp kezdjük feladni, amikor is 2:11-nél a lényeges rész indul...

Megérkeztünk Cupertinóba. Hoppá! Jött apu. Az „Apple man” hátizsákjával a hátán várta családját, majd be is vitte őket az Apple Parkba. Magyarázott is róla, ami Brooke-ot pont annyira érdekelte, hogy simán zenei aláfestéssel elnyomta az egészet. Megérkeztek mindannyian a kantinra ebédelni. Sok finomság, kör alakú pizzás doboz (emlékeztek?), aztán apu lazán előrántja az iPhone X-t a zsebéből.

Ez azért mókás, mert ő maga is „iksznek” ejti, aztán később ebből visszakozik, hiszen tudjuk (ugye, tudjuk?), hogy az nem „iksz”, hanem „ten”. Szóval, Alma apu fizet a kantinban a család ebédjéért, majd a kicsi lánya megkapja az ájfón tent (iPhone X), hagy vegye szemügyre és videózza le. (Figyelem, szeptember 15-öt írunk ekkor, tehát már bemutatták!) Egyébként a büfés tudhat valamit a vállalati policy-ról a filmezést illetően – Alma Apunál jobban –, mert még meg is kérdezi a lányzót, amikor apu fizet, hogy „Ezt felvetted?”. Fel bizony! „Hát, az elég klassz!” Dupla thumb up (kis hazánkban csak úgy ismerik, hogy „lájk”).

 

 

Az ebédet követően (3:08) Brooke-nak Alma Apu átnyújtja az iPhone X-t és a lány hálásan rögzíti, micsoda csoda is ez! Apu még egy Animojit is mutat, nevet a család, szép közös pillanatok, majd együtt hazaindulnak. Videó vége.

Aztán Brooke október 24-én feltöltötte az ekkor már megvágott videóanyagot a csatornájára. Mivel az Apple rajongói oldalak felfigyeltek rá, jöttek a kattintások, híre ment, felkapták. A levideózott telefonon állítólag vannak olyan tartalmak, amik avatott szemnek árulkodók lehetnek, de egyébként sem lett volna szabad odaadni egy teszteszközt másnak, nemhogy segédkezni abban, hogy levideózzák.

Aput bent megkérték, hogy vegye le a videót, de igen gyorsan, bár ekkor már rég késő volt, úgyhogy ki is rúgták. Természetesen az Apple-nél (is) létezik belső policy a videózásra. Brooke apukája egyébként mérnökként dolgozott a cégnél már vagy 4 éve. Ráadásul legutóbb pont az iPhone X-en, úgyhogy ezt illett volna tudnia, ahogy a legtöbb multinál valaha is dolgozó személynek. MINDIG van hasonló belső policy, és az Apple gondolhatjuk, hogy különösen háklis a videózgatásra. Sajnos, Stevenson nem egykönnyen kap majd új állást a titoktartásija és emiatt a naiv hiba miatt sem. Reméljük, hogy Brooke csatornája ezzel megkapta a kellő figyelmet, hogy kereshessen annyi, amiből támogathassa a szüleit a jövőben.

 

 

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése