Az embereknek nem kellett az újítás, ezért az Apple árat csökkent

Apple Hírek   |   2016.11.05 - 23:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   19475
05. nov Az embereknek nem kellett az újítás, ezért az Apple árat csökkent

Az Apple könnyít az új MacBook Pro felhasználók helyzetén.

Minden bizonnyal sokak számára elkeserítő volt, amikor az Apple – a jack aljzaton kívül – csak Thunderbolt 3-as csatlakozókkal mutatta be a legújabb MacBook Prókat.

Elhamarkodott döntés volt ez az Apple-től? Meglehet, mivel a felhasználók eddig aligha találkoztak Thunderbolt 3-as, vagy másik megnevezésén USB-C csatlakozóval rendelkező tartozékokkal. Az új MacBook Prók felhasználóinak így különféle adapterekre van szüksége, hogy használhassák USB 2.0-ás, vagy 3.0-ás perifériákat.

A nép természetesen nem volt túl boldog az Apple döntésének hallatán. Az, hogy a felhasználóknak szinte mindenhez átalakítóra van szüksége, már önmagában kellemetlen, nem beszélve arról, hogy a cupertinóiaik így plusz költségeket varrtak a felhasználók nyakába.

Ugyan az USB-C átalakítók már eddig is léteztek, ráadásul az eBay-en, vagy egyéb hasonló oldalakon egészen olcsón juthatunk hozzájuk idegenektől, viszont ha valaki eredeti, megbízható terméket szeretne, a már jól ismert forrásból, akkor bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Egy gyors keresés, és máris rengeteg 3 dolláros USB-C – USB adapterrel találkozik az ember az interneten, viszont az Apple a saját átalakítóját 19 dolláros áron adja.

Rengetegen nyilvánították ki nemtetszésüket az Apple adaptereinek árával kapcsolatban, teljesen jogosan, mivel az almások ráerőltetik a felhasználókra az átalakítók használatát az új MacBook Próval.

Szerencsére a rengeteg panasz nem talált süket fülekre, mivel a cupertinóiak megváltoztatták az eredeti Apple Thunderbolt 3 / USB-C átalakítók árát. Egy sima USB-C – USB adapter az említett 19 dollárról 9-re, a Thuderbolt 3 – Thunderbolt 2 átalakítók ára pedig 49 dollárról 29-re csökkent. Az USB-C – Lightning kábelek ára 6 dollárt, a multiport adaptereké pedig 20 dollárt esett az Apple hivatalos oldalán.

A cupertinói cég úgy fogalmazott, hogy szeretné megkönnyíteni a felhasználók átállását a legfejlettebb technológiára, ezért csökkenti az adapterek árát az év végére. Az akciók tehát csak korlátozott ideig élnek, ezért érdemes mihamarabb bevásárolni az eredeti Apple Thunderbolt 3 / USB-C átalakítókból.

Forrás: The Verge

Kapcsolódó cikkek:
Egy adapter, amit az Apple is igazán gyárthatna
Sok új adapterre lesz szükségünk az új MacBook Próhoz​
Miért jó az USB C?



Kommentek megjelenítése