Ismét tömeges termékvisszahívásra kényszerült a Samsung

Tech Hírek   |   2016.11.05 - 13:51   |   Írta: Máté Gergő   |   13081
05. nov Ismét tömeges termékvisszahívásra kényszerült a Samsung

A Galaxy Note 7 után a mosógépeit is visszahívja a dél-koreai vállalat.

Darabokra hullanak

Nincs könnyű helyzetben a Samsung, a 2016-os év rengeteg kudarcot hozott a vállalatnak. A Galaxy Note 7-et remekül fogadták a kritikusok, a létező legjobb okostelefonnak nevezték, azonban nem sokkal ezután elterjedt, hogy a dél-koreai vállalat csúcskészüléke könnyen elfüstöl és felrobban. Emiatt a Samsung kénytelen volt visszahívni a több millió okostelefont és ez a lépés az elemzők szerint 17 milliárd dolláros veszteséget eredményezett.

A visszarendelt termékek sora azonban itt nem zárult le: az Egyesült Államok fogyasztóvédelmi hivatala, a Consumer Product Safety Commission pénteken bejelentette, hogy a Samsungnak összesen 34 különböző mosógépet kellett visszahívnia. Jelentős számú (733) vásárlói bejelentés érkezett arról, hogy "túlzott rezgést" illetve a "mosógép felső részének az alvázról történő leválását" tapasztalták.

Sajnos, a nem megfelelő működés már kilenc bejelentett sérülést okozott, ezek között törött állkapocs és vállsérülés is szerepelt. Érdemes tehát utánajárni, hogy a mosógépünk nincs-e esetleg az érintett 34 modell között.

A vásárlók választhatnak, hogy a hibás mosógépet megszereltetik-e az otthonukban, vagy inkább a visszavásárolt mosógép árából újat vesznek (ebben az esetben nem csak a Samsung, hanem más gyártók mosógépei közül is választhatnak). Akik 30 napon belül visszaviszik a mosógépüket, akár a teljes árát is visszakaphatják (levásárlási kötelezettség nélkül).

Nagyjából 2,8 millió mosógép érintett, ami jelentős gondot okoz a Samsungnak.

A Galaxy Note 7 visszahívása miatt a dél-koreai vállalat teljes erővel a Galaxy S7 eladásaira koncentrál az olyan dobásokkal, mint az új színváltozatok kiadása. Természetesen a Samsung Galaxy S8 is javíthat a helyzeten, amint sikerül kiadni.

Forrás: hasznaltandroid.hu /AppleRider




Kommentek megjelenítése