Mi a helyzet a hatalmas almás kijelzőkkel?

Almás Pletykák   |   2024.01.11 - 09:12   |   Írta: L Ferenc   |   23652
11. jan Mi a helyzet a hatalmas almás kijelzőkkel?

Lássuk, hogy milyen tervekkel rendelkezik az Apple nagy képernyő fronton!

Az Apple kínálatában jelenleg két külső kijelző lelhet fel. A 27 colos képátlójú, 5K Retina felbontású és 12 megapixeles beépített kamerás Studio Display normál változata 766 ezer forintba kerül, a nanotexturált üveges verzióért pedig 928 ezer forintot kérnek el. A 32 colos méretű és 6K Retina felbontással támadó Pro Display XDR alapmodelljét 1,9 millió forintos hivatalos listaáron jegyzik, a nanotexturált üveges csúcsmodell pedig nem kevesebb, mint 2,25 millió forintot kóstál. 

A nagy képernyőre all-in-one kivitelben vágyók számára ott az iMac, mely 650-850 ezer forintos alapárú, tavaly óra már M3 chipes számítógépben egy 24 colos képátlójú és 4,5K Retina felbontású kijelző található. Sokak bánatára a 27 colos iMac 2022 márciusában távozott a kínálatból. 

Ez tehát a jelen állás, most pedig fussuk át, hogy körülbelül milyen fejlemények várhatók e tekintetben a közeljövőben!

A 2022 márciusában az első Mac Studióval együtt debütált 60 Hz-es és 600 nites fényerejű Studio Display utódja pletykák szerint valamikor idén, illetve legkésőbb a jövő év elején debütálhat. A meglehetősen titokzatos újdonságról egyelőre kevés konkrétumot lehet tudni, mindenesetre a 27 colos méret várhatóan nem fog változni, és a mini-LED háttérvilágítású új Studio Display ProMotion támogatással, 120 Hz-es frissítési rátával érkezhet. 

Az Apple 2019 decemberében a felfrissített Mac Próval együtt adta ki a high-end kategóriás monitorok piacán versengő, LED-es háttérvilágítású és 60 Hz-es frissítési sebességű Pro Display XDR-t, melynek már javában fejlesztés alatt álló utódja várhatóan 120 Hz-es technológiával, új fejlesztésű Apple vezérlőchippel, nagyfelbontású webkamerával és remek minőségű hangszórókkal érkezhet. Hogy mikor? Ezt egyelőre sajnos még nem igazán tudni.

Tavaly ősszel több megbízható iparági forrás is arról számolt be, hogy érkezőben egy mini-LED háttérvilágítású 32 colos kijelzős vadonatúj iMac, melynek leleplezésére 2024 végén, 2025 elején kerülhet sor. Nem sokkal később az Apple hivatalos formában bejelentette, hogy nem lesz 27 colos iMac, és a méretes kijelzőre vágyó felhasználók számára azt tanácsolta, hogy csatlakoztassanak 27 colos Studio Display-t a Mac Studiójukhoz vagy Mac minijükhöz. 

A 27 colos iMacről tehát mindenképpen le kell mondanunk, ez viszont nem zárja ki annak esélyét, hogy az Apple a korábbi pletykáknak megfelelően valamikor a közeljövőben ne rukkolna elő egy 32 colos új modellel. 

És ha már nagy kijelzők. Az Apple idén ősszel piacra kerülő új okostelefonai pletykák szerint hosszú idő után a korábbiaknál nagyobb képernyőket fognak felvonultatni. A kisebb iPhone 16 készülékek esetében 6,1 colról várhatóan 6,27 colra növekszik a képátló, a nagyobb modellek pedig az eddigi 6,7 col helyett immár 6,85 colos paneleket fognak felvonultatni. Jó hír, hogy a telefonok befoglalómérete nem, vagy csak minimálisan növekszik, amit az Apple a kijelzők körüli kávák elvékonyítása révén tud megoldani.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése