Friss képeken az iPhone 16 Prók

Almás Pletykák   |   2024.01.08 - 17:36   |   Írta: L Ferenc   |   19346
08. jan Friss képeken az iPhone 16 Prók

Jövünk a legfrissebb képekkel és pletykákkal az idei új Pro készülékekkel kapcsolatban.

Az Apple legutóbb tavaly szeptemberben rukkolt elő okostelefonokkal, az iPhone 15-tel, az iPhone 15 Plus-szal, az iPhone 15 Próval és az iPhone 15 Pro Max-szel. A sorozat tagjainak utódjai, az iPhone 16, az iPhone 16 Plus, az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max várhatóan menetrend szerint idén szeptemberben debütálnak majd, de már most megannyi pletykát lehet hallani felőlük, a kiszivárgott, illetve renderelt fotókról nem is beszélve.

A legfrissebb képeken konkrétan a Diablo fejlesztési kódnevet viselő iPhone 16 Pro, illetve a Lightning belső néven jegyzett iPhone 16 Pro Max renderelt példányai vehetők szemügyre. A felvételek alapján elmondható, hogy idén sem várható jelentős változás design fronton, a legfontosabb újdonság a korábbinál nagyobb kijelző lesz, illetve a jobb oldalon felbukkanó Capture gomb, mely a bekapcsoló gomb alatt kap helyet. 

A fényképezőgéphez rendelt Capture gomb a várakozások szerint erőérzékelős lesz, és miatta az mmWave antenna a bal oldalra fog átkerülni. Megjegyzendő, hogy az új gomb állítólag csak a drágább és nagyobb tudású Pro készülékek lesz tetten érhető, az olcsóbb és szerényebb tudású iPhone 16-tól és iPhone 16 Plus-ról várhatóan hiányozni fog. 

A 149,6x71,45x8,25 milliméteres, illetve 194 gramm tömegű iPhone 16 Pro a várakozások szerint az elődjétől eltérően nem 6,1 colos, hanem immár 6,27 colos képátlójú érintőkijelzőt vonultat fel. A 163x77,58x8,25 milliméteres, illetve 225 grammos iPhone 16 Pro Max esetében a kijelző képátlója előreláthatólag 6,7 colról 6,85 colra fog növekedni.

Az Apple ügyekben mindig kiválóan értesült Ming-Chi Kuo információi szerint a kisebbik Pro modell megkapja az iPhone 15 Pro Maxben debütált tetraprizmás telefotó kamerát, melynek köszönhetően az optikai zoom átfogása háromszorosról ötszörösre fog növekedni. 

Állítólag mindkét új Pro esetében egy 1/2,55 colos méretű, 0,7 mikronos pixelméretű 48 megapixeles szenzor váltja a jelenlegi 1/2,6 colos és 1,4 mikronos 12 megapixeles lapkát a nagylátószögű kamerában, azonban a változatlanul 6P lencsés modul az elődjéhez hasonlóan alaphelyzetben 12 megpixeles binningelt felvételeket fog rögzíteni, a lehető legjobb képminőség érdekében. 

A következő nagy változásra egy évvel később lehet számítani, amikor is az összes iPhone 17-esbe 24 megapixeles frontkamera fog kerülni, még pedig 6P kivitelben. Viszonyításképp, a jelenlegi modellekben 12 megapixeles 5P szelfikamera található. Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy az idén érkező új nagylátószögű kamera és a jövőre debütáló szelfimodul egyaránt a Genius-tól (Yujingguang) fog származni, ami komoly forgalom- és bevételnövekedést jelent majd ennek az Apple beszállítópartnernek. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése