Mikor és milyen új AirPodsok jönnek?

Almás Pletykák   |   2023.10.27 - 13:42   |   Írta: L Ferenc   |   18728
27. okt Mikor és milyen új AirPodsok jönnek?

Jövünk a legfrissebb pletykákkal Apple headset fronton.

Az Apple ügyekben mindig kiválóan értesült Bloomberg elemző, Mark Gurman úgy tudja, hogy az Apple a jövő évben két vadonatúj TWS, vagyis True Wireless Stereo terméket fog piacra dobni. Ez a két új AirPods a nemrégiben debütált USB-C csatlakozó aljzatos AirPods 2 Pro alá fog érkezni a termékskálában.

Gurman információi szerint mindkét újdonságot negyedik generációs AirPods néven kívánja értékesíteni az amerikai gyártó, és kialakításukat tekintve az AirPods 3-hoz lesznek hasonlóak, de annál kicsit kisebbek lesznek. 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért jön kétféle verzió a vadonatúj AirPods 4-ből? Nos, erre vélhetően az lehet a válasz, hogy míg az olcsóbb változatban nem lesz aktív zajszűrés, addig a drágább modellben nagyon is lesz. Mint ismeretes, eddig csak és kizárólag a legdrágább Pro modellekben volt aktív zajszűrés. 

Az Apple állítólag elégedetlen az AirPods 3 eladási mutatóival, mely termék azért nem túl kelendő, mert a vásárlók túlnyomó többsége inkább az olcsóbb AirPods 2-nek szavaz bizalmat. A 2024-ben érkező kétféle AirPods 4 a jelenlegi AirPods 2-t és az AirPods 3-at váltja majd a termékkínálatban, és közös vonásuk lesz a Lightning portot váltó USB-C csatlakozó aljzat. 

Jövőre egyértelműen az USB-C csatlakozós AirPods Pro 2 marad az Apple csúcskategóriás TWS terméke, mely cserélhető gumiharangos modell a drágább AirPods 4-nél jobb zajszűrést vonultat fel. Az AirPods Pro 3 várhatóan 2025-ben érkezik majd, egyelőre azonban semmi konkrétumot sem lehet tudni róla. 

Szintén 2025-ben jöhet az Apple új csúcskategóriás okosórája. Az almás logós gyártó a múlt hónapban mutatta be az egy évvel korábban debütált Watch Ultra utódját, a Watch Ultra 2-t, így logikus lépés lenne, ha 2024 őszén jönne ki a Watch Ultra 3, erre azonban várhatóan nem kerül sor. 

Iparági források szerint a Watch Ultra harmadik generációjának fejlesztése egyelőre még meg sem kezdődött, ami arra utal, hogy legkorábban 2025-ben láthat napvilágot az új viselhető kütyü. Elképzelhető egyébként, hogy az Ultra 3 csak 2026-ban debütál majd, az előlapját pedig egy 2,1 col körüli méretű vadonatúj micro-LED érintőkijelző fogja uralni. 

A tűzhöz igen közeli Ming-Chi Kuo azzal számol, hogy ha jövőre tényleg nem lesz új Ultra, akkor 2024-ben 20-30 százalékkal kevesebb Ultra okosórát ad majd el az Apple, mint idén. Kuo információi szerint az Apple jövőre összesen 35 millió okosórát értékesíthet, ami 10 százalékos visszaesésről tesz majd tanúbizonyságot. 

Az Apple Watch Series 9 jelenleg 190 ezer forinttól indul Magyarországon, az Apple Watch 2 Ultra hivatalos listaára pedig 380 ezer forint. Az AirPods 2 63 ezer forintba kerül, az AirPods 3-at 83-88 ezer forintos áron jegyzik, az USB-C csatlakozó aljzatos legújabb AirPods 2 Próért pedig 115 ezer forintot kérnek el.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése