Holnap titokban új iPad-ek érkeznek?

Almás Pletykák   |   2023.10.16 - 22:02   |   Írta: Hidasi Ákos   |   4982
16. okt Holnap titokban új iPad-ek érkeznek?

Az Apple szép csendben kiadhatja a legújabb iPad modelleket.

Több forrásból is az az információ érkezett az elmúlt órákban, hogy az Apple egy-két napon belül frissítéseket jelenthet be az iPad felhozatalával kapcsolatban. Arról azonban kevésbé egyeznek a vélemények, hogy ez a frissítés milyen testet is ölt majd vajon pontosan. Egyesek szerint olyan új iPadek várhatóak, amelyek a meglévő iPadek processzorfrissítései lesznek, mások szerint azonban csak egy új Apple Pencil-t kapunk, ami mágneses hegyeket használhat majd.

Ha táblagépekről beszélünk, az iPad uralja a terepet igazából kérdés nélkül, még a legjobb androidos táblagépekkel szemben is. A világ számos régiójában az "iPad" szó a "tablet" szinonimájává vált, és az emberek minden táblagépet "iPadként" emlegetnek. Az Apple rájött a képletre, amellyel a tömegeket boldoggá lehet tenni: Minimális változtatásokat kell eszközölni egy jól bevált terméken, amelyek viszont mindig épp elég előnyt biztosítanak a konkurenciával szemben. A legfrissebb hírek szerint az Apple már holnap kiadhatja az iPad 11, az iPad Mini 7 és az iPad Air 6 készülékeket, és mindháromnál processzorfrissítéseket várhatunk.

 

iPad-frissítések

A Supercharged jelentése szerint, amely az Apple médiaterveit ismerő forrásokra hivatkozik, és amelyet a 9to5Mac meg nem nevezett forrásokra hivatkozva megerősített, az Apple holnap, egészen pontosan 2023. október 17-én tehet egy visszafogott bejelentést az új iPadekről. A bejelentésekre az Apple hírportálján és YouTube-csatornáján kerül majd sor, és nem terveznek semmilyen feltűnő eseményt köré. Az Apple már korábban is tett csöndes bejelentéseket sajtóközleményeken keresztül kisebb frissítések esetén, így nem kizárt, hogy a vállalat ismét így tesz idén is.

A frissítésre váró termékek az alap iPad modell, az iPad Mini és az iPad Air. Mindhárom esetében csak specifikációs frissítések és kisebb változtatások várhatók, amennyiben valóban érkezik hasonló frissítés.

 

Milyen frissítések várhatóak?

Bár a várható frissítések nem hangzanak túl izgalmasnak elsőre, a valóságban sokat jelenthetnek a felhasználói élmény szempontjából, valamint a megvásárolt készülék várható élettartama miatt is.

A tizedik generációs alap iPad 2022 októberében jelent meg az A14 Bionic processzorral. Az iPad 11 esetében az Apple az Apple A16 Bionic chipre frissítheti a modellt, ami egy komoly előrelépés lehetne. Az Apple A16 Bionic az iPhone 14 Pro-val debütált, és az almás vállalat továbbra is ezt a chipet használja a nem Pro iPhone 15-ben.

Az iPad Mini 6 2021 szeptemberében jelent meg az A15 Bionic lapkával. Az iPad Mini 7 esetében várható változások az Apple A16 Bionic chip frissítése és egy új kijelzővezérlő, amely kijavítaná a jelenlegi modellnél megfigyelhető kocsonyás görgetési hatást.

Az iPad Air 5 2022 márciusában jelent meg az Apple M1 chippel. Az iPad Air 6 várhatóan Apple M2 chippel frissül majd.

Mark Gurman, az Apple prominens kiszivárogtatója a Bloombergnek írt egy homályosan megfogalmazott cáfolatot. Szerinte ez a három frissítés fejlesztés alatt áll, de nem hiszi, hogy "bármilyen jelentős frissítések s küszöbön állnának". Nagyobb frissítések, mint például az iPad Pro esetében, csak jövőre várhatóak. Attól függően, hogy hogyan értelmezzük, a tagadás teret engedhet egy kisebb specifikációs frissítésnek. Ez az első teória.

 

Új Apple Pencil

A második teória szerint azonban nem érkeznek új modellek a következő napokban. Eszerint bár több jelentés is azt jelezte, hogy az Apple ezen a héten frissített iPad Air, iPad mini és belépőszintű iPad modelleket tervez bejelenteni, az eredetileg a Mac Otakara japán blog-tól származó információk szerint az új iPadek helyett inkább egy harmadik generációs Apple Pencil bejelentése valószínűbb a héten.

 

 

A Bing által lefordított online jelentés egy részlete a kövezkezőket mondja:

"A MacOTAKARA úgy véli, hogy magának az iPadnek a frissítése helyett inkább az Apple Pencil 3 kerül piacra, amely cserélhető mágneses hegyet kap majd."

A múlt hónapban a kiszivárogtató "Majin Bu" azt mondta, hogy az új Apple Pencil cserélhető mágneses hegyekkel fog rendelkezni rajzoláshoz, műszaki rajzoláshoz és digitális festéshez.

A második generációs Apple Pencilt 2018. október 30-án jelentették be. Ez a készülék egy nem mágneses hegyet tartalmaz, azonban cserehegyek is kaphatók hozzá. A második generációs Apple Pencil egyetlen mágneses kötődése az, hogy mágnesesen csatlakozik a 2018-as és újabb iPad Pro modellekhez, a 2020-as és újabb iPad Air modellekhez és a legújabb iPad mini-hez. A második generációs modell az Egyesült Államokban 129 dolláros áron kapható, míg magyarországon újonnan 67.990 forintért juthatunk hozzá.

Az Apple továbbra is árulja az első generációs Apple Pencilt is, ami még a Lightning-csatlakozójával a tizedik generációs belépőszintű iPadhez és néhány régebbi iPad modellhez csatlakozik. A pletykák szerint azonban ez az Apple Pencil modell hamarosan USB-C csatlakozóval frissülhet. Az eredeti Apple Pencil 2015 novemberében jelent meg 99 dollárért, vagy 55.990 forintért.

 

Összefoglalva

Összességében tehát teljesen biztosat egyelőre még nem tudunk arról, hogy érkeznek-e friss specifikációkkal rendelkező iPad-ek a holnapi napon vagy nem, illetve hogy helyettük esetleg egy harmadik generációs Apple Pencilt kaphatunk-e. Akárhogy is, az biztos hogy hatalmas frissítésekre idén nem kerül majd sor iPad fronton, arra leghamarabb 2024-ig kell várnunk.

Forrás: Android Authority

 

Kapcsolódó tartalmak: 




Kommentek megjelenítése