Rossz hír, késni fog az idei új csúcs iPhone

Almás Pletykák   |   2023.08.23 - 08:58   |   Írta: L Ferenc   |   5053
23. aug Rossz hír, késni fog az idei új csúcs iPhone

Az iPhone 15 Pro Max a többi új készüléknél várhatóan némileg később érkezik majd meg.

Immár kevesebb, mint egy hónapot kell várnunk arra, hogy az Apple leleplezze a tavaly ősszel érkezett okostelefonjai utódait, a legolcsóbb iPhone 15-öt, a nagy kijlezőt relatíve jó áron adó iPhone 15 Plust, a remek kamerás iPhone 15 Prót és a mindent bele kategóriás nagykijelzős iPhone 15 Pro Maxet. A bemutatón ugyan mind a négy telefon ott lesz, azonban a legfrissebb híradások szerint a piaci start időpontjában csak három készülék válik elérhetővé.

A termékbemutatóra minden valószínűség szerint szeptember 12-én kedden kerül majd sor, az előrendelés szeptember 15-én pénteken startolhat el, az első telefonokat pedig várhatóan szeptember 22-én pénteken lehet majd kézbe venni. 

Első körben azonban várhatóan csak az iPhone 15, az iPhone 15 Plus és az iPhone 15 Pro lesz elérhető, az iPhone 15 Pro Max ugyanis előreláthatólag késni fog. Utóbbi csúcsmobil első példányai a legfrissebb pletykák szerint csak október 6-13 magasságában válnak majd elérhetővé.

A csúszás oka, hogy a négy újdonság közül az iPhone 15 Pro Maxben egyedüliként debütál egy a korábbiaknál nagyobb tudású újfajta periszkópos telefotó egység, melyhez a Sony egyelőre képtelen elegendő mennyiségű képalkotó szenzort szállítani. 

Nem ez lenne az első eset, hogy az Apple több hullámban kezdi meg új telefonjai kereskedelmi forgalmazását. 2018 őszén az iPhone XR később érkezett meg, mint az iPhone XS, 2020 őszén pedig az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro előbb debütált a boltokban, mint az iPhone 12 mini és az iPhone 12 Pro Max. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése