Akadt egy komoly gond az Apple okosszemüvegével

Almás Pletykák   |   2023.06.27 - 08:58   |   Írta: L Ferenc   |   9401
27. jún Akadt egy komoly gond az Apple okosszemüvegével

Messze még a forgalmazás kezdete, de egy problémára már most fény derült.

Az Apple néhány hete leplezte le első okosszemüveg kategóriás termékét, az elsősorban kiterjesztett valóságra kihegyezett Apple Vision Prót, mely villámgyorsan hatalmas hírverést kapott. Borsos ára ellenére tömegek várnak arra, hogy lecsaphassanak a készülékre, mellyel kapcsolatban most azonban egy komolyabb problémára derült fény.

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy az Apple Vision Pro egyszerűen túl nehéz ahhoz, hogy huzamosabb ideig kényelmesen a fejünkön tudjuk viselni. Erre úgy derült fény, hogy az amerikai vállalat a saját munkatársai körében nemrégiben kiosztott egy komolyabb mennyiséget az újdonságból, és sokan kapásból arra kezdtek panaszkodni, hogy a túl nagy tömeg miatt nem túl komfortos annak viselete. 

Korábban csak viszonylag kevés Apple alkalmazottnak állt módjában a Vision Pro kipróbálása, a cég ugyanis így próbálta meg minimalizálni annak lehetőségét, hogy az úttörő kategóriás termék idő előtt kiszivárogjon. 

Jó hír, hogy elvileg máris van megoldás a problémára, ami nem más, mint egy a túl nagy tömeget a fejen jobban szétoszlató keresztpánt. Negatívum, hogy az előzetes híradások szerint ez a pánt nem képezi majd a részét az alapfelszereltségnek, az Apple szerint ugyanis nem mindenkinek lesz rá szüksége, akinek pedig igen, az külön kiegészítőként tudja majd megvásárolni. 

Amennyiben mindez igaz, nem tűnik túl korrektnek az Apple részéről, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy mégiscsak egy méregdrága készülékről van szó, melyet illene fullextrásan piacra dobni. Emlékeztetőül, a Vision Pro alapára 3500 dollár, vagyis átszámítva mintegy 1,2 millió forint. A forgalmazás az ígéretek szerint 2024 elején kezdődik majd meg első körben az Egyesült Államokban, és addig vélhetően még bőven akad munkájuk a fejlesztőknek. 

A vadonatúj visionOS operációs rendszerű Apple Vision Pro mindkét szemünket egy a 4K TV-kénél nagyobb felbontású apró micro-OLED kijelzővel kényezteti. A 23 millió pixeles képmegjelenítésre képes eszközben egy nagyteljesítményű M2 és R1 chip található. 

Az okosszemüveg pontos tömegéről eddig nem tett említést az Apple. Viszonyításképp, a műanyag Sony WH-100XM4 füllhallgató 254 grammos, ezzel szemben a prémium anyagokat felvonultató AirPods Max nem kevesebb, mint 385 grammot nyom a mérlegen. A Vision Pro szintén prémium anyagokból, így például alumíniumból és üvegből készül, és csak relatíve kevés műanyag alkatrész található rajta. 

Jól értesült források szerint az Apple fejlesztőinek egy részét már most ráállították a második generációs Vision Pro fejlesztésére, mely még nagyobb számítási teljesítménnyel és még jobb képminőséggel fog támadni. Ezenkívül pedig várhatóan egy szélesebb tömegeknek szánt új verzió is érkezni fog, mely elsősorban némileg szerényebb tudásáról, illetve kedvezőbb áráról ismerszik majd meg. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése