Mely régebbi iPadek és iPhone-ok bukják el a legújabb szoftvert?

Almás Pletykák   |   2023.04.25 - 08:44   |   Írta: L Ferenc   |   10704
25. ápr Mely régebbi iPadek és iPhone-ok bukják el a legújabb szoftvert?

Lássuk, hogy várhatóan hogyan alakul az iPadOS 17 és iOS 17 készüléktámogatása!

Az Apple minden valószínűség szerint a június elején megrendezendő idei WWDC rendezvényen jelenti majd be nemcsak a mobilokra szánt új iOS 17 operációs rendszert, hanem a vele együtt fejlesztett új tabletes szoftvert, az iPadOS 17-et is. 

A legfrissebb híradások most arról szólnak, hogy a végleges változatban várhatóan szeptemberben debütáló iPadOS 17 már nem lesz kompatibilis az első generációs 9,7 colos és 12,9 colos iPad Prókkal, illetve az ötödik generációs iPaddel. 

A legújabb táblagépes operációs rendszer jó eséllyel a 2017-es és újabb iPad Prókra, a harmadik generációs és újabb iPad Airekre, a hatodik generációs és újabb iPadekre, illetve az ötödik generációs és újabb iPad minikre lesz letölthető frissítésként. 

Emlékezetes, hogy tavaly a második generációs iPad Airek és a negyedik generációs iPad minik bukták el az iPadOS 16 támogatást.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon hogyan alakul majd az iOS 17 támogatása? Nos, ezzel kapcsolatban egyelőre nem látunk teljesen tisztán.

Egy jól értesült forrás szerint a régebbi almás mobilok közül az iPhone 8, az iPhone 8 Plus és az iPhone X már nem fogja tudni futtatni a legújabb mobil operációs rendszert. Egy másik forrás viszont úgy tudja, hogy amelyik készüléken jelenleg iOS 16 fut, az minden további nélkül frissíthető lesz iOS 17-re, vagyis többek közt az iPhone 8, az iPhone 8 Plus és az iPhone X is megkapja majd a legújabb funkciókat felvonultató 2023-as szoftvert.

Viszonyításképp, 2022-ben az iPhone 6s, az iPhone 6s Plus, az iPhone 7, az iPhone 7 Plus, az eredeti iPhone SE és az utolsó iPod touch került ki a támogatott eszközék köréből, vagyis ezekre a készülékekre már nem jött ki az iOS 16 update. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése