Hatalmas változás előtt áll az Apple Watch

Almás Pletykák   |   2023.04.04 - 08:18   |   Írta: L Ferenc   |   27099
04. ápr Hatalmas változás előtt áll az Apple Watch

Egyelőre még sok a kérdőjel, de a nyár elején minden részletre fény fog derülni.

Idén június 5-én rendezik meg az Apple nagyszabású WWDC konferenciáját, melynek egyik központi témája várhatóan az amerikai vállalat vadonatúj okosóra szoftvere lesz. Mark Gurman, a Bloomberg hírügynökség Apple ügyekben általában igen jól értesült elemzője úgy tudja, hogy a WWDC 2023-on debütáló watchOS 10 nemcsak design, hanem szolgáltatási kör fronton is számos jelentős változást hoz magával.

Gurman információi szerint az idén debütáló Apple okosórák hardver tekintetben kevés igazi újdonsággal fognak szolgálni, ezért a cég úgy döntött, hogy 2023-ban inkább a szoftveres fejlesztésekre helyezi a fő hangsúlyt, és ily módon próbál szert tenni egyrészt új vevőkre, másrészt pedig így próbálja készülékcserére ösztönözni a jelenlegi felhasználókat. 

A watchOS az elmúlt években nem esett át komolyabb fejlesztéseken, így most itt az ideje ennek, illetve megjegyzendő, hogy a watchOS 10 várhatóan számos olyan új funkciót vonultat majd fel, mely remekül együtt fog működni a telefonokra és tabletekre ősszel érkező iOS 17 operációs rendszerrel. Utóbbi felhasználói felülete egyébként várhatóan csak minimálisan fog változni az iOS 16-hoz képest. 

Nem tudni, hogy a 2023-as almás okosórák hardver tekintetében mennyit változnak majd, mindenesetre tény, hogy a komolyabb fejlesztéseket sokkal inkább 2024-re jelzik előre a tűzhöz közeli források. Várhatóan jövőre érkezik majd a micro-LED-es kijelző, illetve előreláthatólag szintén 2024-ben debütálhat a 2,1 colos kijelzős nagyobb méretű új Apple Watch Ultra csúcsmodell.

Az Apple aktuális termékkínálatában jelenleg 130 ezer forinton nyit a Watch SE, a Watch Series 8-ért alaphangon 210 ezer forintot kell fizetni, a mindent bele kategóriás high-end okosóra, a Watch Ultra pedig 420 ezer forintba kerül.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése