Friss fotó: ilyenek lesznek az új iPhone 15-ösök

Almás Pletykák   |   2023.03.23 - 08:16   |   Írta: L Ferenc   |   23209
23. márc Friss fotó: ilyenek lesznek az új iPhone 15-ösök

Vázoljuk, hogy körülbelül hogyan festenek majd az Apple idei új okostelefonjai.

Az Apple várakozások szerint legközelebb idén ősz elején mutat majd be új mobilokat, a tavalyi iPhone 14 sorozatot váltó iPhone 15 szériát. Ahogy szépen lassan egyre közelebebb kerülünk a hivatalos bemutatóhoz, úgy egyre jobban megszaporodnak az új készülékekkel kapcsolatos pletykák és kémfotók – lássuk, hogy melyek a legfrissebb fejlemények!

Jól értesült források szerint idén már nemcsak a drágább Pro modellek, hanem a normál almás mobilok is Dynamic Island kivitelű kijelzővel fognak támadni, és ezt támasztja alá az alábbi kémfotó is.

A felvételen állítólag az iPhone 15, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max üvegpanelei láthatók, melyek közös vonása a két részre osztott, sziget kialakítású notch. Az iPhone 15 Plus előlapja sajnos nem látható a képen, de jól értesült források szerint ez is a többi testvérmodellhez hasonló kivitelű lesz. Mind a négy új telefon közös vonása a minden korábbinál vékonyabb, körülbelül 1,5 milliméter vastag káva. 

Vélhetően sokan örülnek majd annak, hogy a vaskos és igen régimódi notch helyét az olcsóbb iPhone 15 és iPhone 15 Plus esetében is átveszi a Dynamic Island, annak viszont már értelemszerűen kevésbé, hogy a 120 Hz-es frissítési sebesség és az Always on Display funkció sajnos továbbra is megmarad a Pro modellek kiváltsága. Vagyis az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus várhatóan továbbra is csak 60 Hz-es kijelzőfrissítésre lesz képes, és hiányozni fog róluk az aktív készenléti kijelző.

Az olcsóbb és drágább új almás mobilok közötti további lényeges különbségnek ígérkezik, hogy míg az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus a 2022-es A16 Bionic chipsetet vonultatja fel, addig az iPhone 15 Pro és az iPhone 14 Pro Max már a vadonatúj és minden korábbinál nagyobb teljesítményű A17 Bionicre fog épülni. 

Az idei Pro készülékeken debütálhat a gyártó vadonatúj titán készülékkerete, mely egyrészt szuper merevséget biztosít, másrészt pedig jelentősen könnyebb lehet a rozsdamentes acélnál. A Prók ezenkívül állítólag újfajta oldalsó gombokat kapnak, szemben a normál iPhone-okkal, melyek megmaradnak az eddigi hagyományos nyomógomboknál.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése