Íme az első képek az iPhone 15 Próról

Almás Pletykák   |   2023.02.17 - 08:16   |   Írta: L Ferenc   |   46493
17. feb Íme az első képek az iPhone 15 Próról

Ezen az almás mobilon már nem a jó öreg Lightning csatlakozó aljzat teljesít szolgálatot.

Az Apple várakozások szerint idén szeptemberben mutatja majd be a tavaly ősszel debütált iPhone 14 sorozat tagjainak utódait, az iPhone 15 szériát. Ezek közül a relatíve kompakt méretben abszolút high-end hardvert felvonultató iPhone 15 Pro lesz az egyik legizgalmasabb újdonság, melyről most megérkeztek az első felvételek.

A mellékelt képek azokra a CAD tervrajzokra épülnek, melyeket állítólag az Apple nemrégiben elküldött a mobiltokok és egyéb kiegészítők gyártásával foglalkozó kínai partnerei számára. A jelenleg forgalomban lévő iPhone 14 Próhoz képest a Lightning port eltűnése és az USB-C csatlakozó aljzat felbukkanása jelenti az egyik legfontosabb változást. Ezt a lépést nem jó kedvében, szabad akaratából teszi meg az amerikai gyártó, hanem amiatt, mert az Európai Unióban hamarosan már csak olyan új elektronikai eszközöket lehet majd forgalmazni, melyeken szabványosított USB-C port található.

Az iPhone 15 Pro oldalai a jelenleginél kicsit jobban le lesznek kerekítve, ami elvileg kényelmesebb használattal, jobb fogással kecsegtet. A fémkeret a 14 és 16 colos MacBook Prókat, illetve az új M2-es MacBook Airt juttathatja eszünkbe. 

A némító gombot áttervezik, az új kezelőszerv kicsit kisebb és kerekdedebb lesz, ezenkívül pedig lényeges változás, hogy az oldalsó hangerőállító gombok állítólag már nem hagyományos nyomógombok, hanem kapacitív érintőgombok lesznek. Egyelőre csak bízhatunk abban, hogy az Apple rendesen leteszteli ezt az új megoldást, és teljesen kiforrott, kifogástalanul kezelhető változatban dobja majd piacra. 

A kijelző vélhetően nem sokat fog változni, a maximum 2000 nites fényerőre képes LTPO Super Retina XDR OLED panel várhatóan marad 6,1 colos képátlójú és 2556x1179 pixeles felbontású, azonban mivel a kávák némileg vékonyodnak, maga a telefon kicsit kisebb méretű lesz. A Dynamic Island megmarad, bár vélhetően kicsit továbbfejlesztik. 

A hátoldali kameraszett kicsit vastagabbnak ígérkezik, ami azt vetíti előre, hogy egyrészt nagyobb méretűek és ezáltal jobb minőségűek lehetnek a fényérzékelők, másrészt, hogy nagyobb fényerejűek lesznek az objektívek. A főkamera felbontása várhatóan marad 48 megapixel. 

Egyelőre kérdés, hogy az árak hogyan változnak majd, az őszi piaci debütálás egyelőre még nagyon messze van. Az iPhone 14 Pro jelenleg 570 ezer forintos alapárral rendelkezik Magyarországon, ennyibe kerül ugyanis a 128 GB-os alapmodell, az 1 TB-os csúcsverzióért pedig 870 ezer forintot kell fizetnünk.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése