A Pro Maxnél is durvább új iPhone jöhet

Almás Pletykák   |   2023.02.10 - 08:19   |   Írta: L Ferenc   |   30730
10. feb A Pro Maxnél is durvább új iPhone jöhet

Az új almás csúcsmobil nem meglepő módon minden korábbinál magasabb áron debütálhat.

Az Apple kínálatában jó ideje a relatíve kompakt Pro és a nagyobb kijelzős, combosabb aksis Pro Max okostelefonok képezik a kínálat csúcsát, azonban jól értesült források szerint ez hamarosan változhat.

Mark Gurman, a Bloomberg hírügynökség mindig kiválóan értesült munkatársa úgy tudja, hogy az Apple-nél jelenleg azt fontolgatják, hogy piacra dobjanak egy még a Pro Maxnél is durvább, abszolút high-end kategóriás új mobilt. Az elemző információi szerint ez a normál, a Plus, a Pro és a Pro Max kivitelű iPhone fölé érkező ötödik verzió leghamarabb 2024-ben mutatkozhat be. Vagyis az idén ősszel napvilágot látó iPhone 15-ös sorozatból várhatóan még nem készül ilyen "über" verzió, de benne van a pakliban, hogy jövő ősszel lehull majd a lepel erről a titokzatos készülékről.

Gurman szerint a Pro Max nagytestvére Ultra néven támadhat, vagyis az első ilyen készülék jó eséllyel iPhone 16 Ultra néven kerülhet forgalomba. Az Apple egyébként jelenleg is használja ezt a kiegészítő típusjelzést, például a tavaly márciusban a világ legnagyobb teljesítményű személyi számítógépes chipjeként debütált M1 Ultra processzor esetében, illetve a gyártó legnagyobb tudású és legdrágább okosóráját is Watch Ultra néven forgalmazzák.

A Samsung már jó ideje Ultra néven árulja non-plus-ultra kategóriás csúcsmobiljait, a koreai gyártó éppen mostanság kezdte meg az idei ilyen készülék, a Galaxy S23 Ultra forgalmazását. A 6,8 colos érintőkijelzővel, beépített cerkával, szupergyors Snapdragon 8 Gen2 chipsettel és 200 megapixeles főkamerával szerelt újdonság ára 610-790 ezer forint magasságában mozog.

Az Apple jelenlegi abszolút csúcsmobilja a tavaly ősszel piacra dobott iPhone 14 Pro Max, mely elsősorban 6,7 colos képernyőjéről, rekordsebességű A16 chipkészletéről és 48 megapixeles új főkamerájáról ismerszik meg. A 128 GB-os alapmodell 630 ezer forintba kerül, az 1 TB-os csúcsverzióért pedig nem kevesebb, mint 930 ezer forintot kérnek el. Könnyen kikövetkeztethető, hogy amennyiben tényleg lesz Ultra modell, annak ára át fogja lépni a lélektani 1 millió forintos határt. Sőt, jó esély van arra, hogy már az idei iPhone 15 Pro Max legtöbb memóriás változatáért is 1 millió forint körüli összeget fognak elkérni.

A Samsung aktuális kínálatában jelenleg a hajlékony kijelzős Galaxy Z Fold4 a legdrágább készülék, mely tavaly nyáron debütált telefonért 780-945 ezer forintot kell fizetnünk. Fontos megjegyezni, hogy az Apple állítólag érkező Ultra csúcsmobilja nem flexibilis paneles, hanem normál kategóriás okostelefon lesz, az amerikai gyártó ugyanis elvileg a nagyobb eszközök, így például a tabletek és laptopok esetében lát fantáziát ebben a technológiában. 

Az Apple első Ultra kategóriás mobiltelefonja várakozások szerint 6,8-6,9 colos kijelzőt, minden korábbinál gyorsabb processzort, valamint abszolút csúcskategóriás kameraszettet vonultat majd fel. A komoly optikai zoomról vélhetően periszkópos kamera gondoskodik majd, ez a feature azonban várhatóan már az idei 15-ös iPhone széria csúcsverzióiban is tetten érhető lesz. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése