A legfrissebb iPhone 14 pletykák

Almás Pletykák   |   2021.12.14 - 09:41   |   Írta: L Ferenc   |   2725
14. dec A legfrissebb iPhone 14 pletykák

Lássuk, hogy milyennek ígérkeznek a jövő évi új almás mobilok!

Az Apple legutóbb ősszel mutatott be okostelefonokat, konkrétan a szuperkompakt iPhone 13 minit, az arany középútnak tekinthető iPhone 13-at, a remek kamerás iPhone 13 Prót és a hatalmas kijelzős all-in-one iPhone 13 Pro Maxet. Ezen készülékek utódjai várhatóan menetrendszerűen 2022 szeptemberében mutatkoznak majd be, de már most igen sok pletyka kering róluk. 

Szinte teljesen biztos, hogy a nem túl erős eladási mutatók miatt a mini sorozat jövőre véget fog szakadni, vagyis a tavalyi iPhone 12 mini és az idei iPhone 13 mini nem kap majd utódot. A 2022-es alapmodell az előzetes információk szerint a 6,1 colos kijelzővel támadó iPhone 14 lesz, mely ezúttal már nem kicsi, hanem épp ellenkezőleg, nagy testvérmodellt fog kapni. Ez pedig nem lesz más, mint a 6,7 colos panelt virító iPhone 14 Max. A felsőkategóriában nem várható ilyen mozgolódás, vagyis érkezőben a 6,1 colos kijelzős iPhone 14 Pro, illetve a 6,7 colos képernyős iPhone 14 Pro Max. 

Jeff Pu piaci elemző úgy tudja, hogy az összes jövő évi 14-es modellben 120 Hz-es kijelző lesz, ami szembemegy az eddigi pletykákkal, melyek szerint továbbra is csak a Pro modellekben lesz ilyen panel. Mint ismeretes, a jelenleg kapható iPhone-ok közül a normál 13-as példányokban 60 Hz a kijelző frissítési sebessége, a Prókban lévő panelek pedig 120 Hz-esek. 

Pu információi szerint az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max jelentősen továbbfejlesztett hátsó kameraszettet fog felvonultatni. A főkamera felbontása hosszú idő után növekedni fog, melynek köszönhetően az említett mobilokkal 12 megapixeles helyett akár 48 megapixeles felbontású fényképek is rögzíthetők lesznek, emellett pedig az új videófelvevő mellett sem mehetünk el szó nélkül, melynek felbontása 4K-ról 8K-ra fog nőni a pletykák szerint. A nagylátószögű kamera és a telefotó egység felbontása állítólag marad 12 megapixel, és egyelőre nem tudni, hogy a zoomkamera optikai nagyítása pontosan hogyan alakul majd. A jelenlegi kapható Prók optikai zoomja ugyebár háromszoros átfogású. 

Az említett piaci elemző úgy vélekedik, hogy az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max esetében 6 GB-ról 8 GB-ra fog nőni a RAM kapacitása, arról viszont egyelőre nem szól a fáma, hogy az iPhone 14 és az iPhone 14 Max mennyi RAM-ot vonultat majd fel. Furcsán hangzik, mindenesetre Pu szerint az utóbbi két készülék alapmodelljeiben mindössze 64 GB flashmemória lesz, noha az elődeik 128 GB kapacitással büszkélkedhetnek. A másik végletről egyelőre nincsenek információi Punak, mindenesetre a korábbi pletykák arról szóltak, hogy az idén felbukkant 1 TB-os csúcsmodellek mellé jövőre akár méregdrága 2 TB-os készülékek is érkezhetnek. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése