Ez a két új funkció érkezhet az AirPods Pro 2-vel

Almás Pletykák   |   2021.11.19 - 08:14   |   Írta: ARPII   |   2142
19. nov Ez a két új funkció érkezhet az AirPods Pro 2-vel

Érdemes lehet majd frissíteni.

Nem is olyan régen mutatkozott be a harmadik generációs AirPods, amiről mi is írtunk Nektek. Ez az eszköz a pletykák mellett jó alapot adhat számunkra arról, hogy vajon milyen új funkciók érkeznek majd a Pro széria második generációjánál.

 

Az új sztenderd modell jobb hangminőséget, és egy új megjelenést hozott számunkra rövidebb szárakkal, illetve ezek már nyomásérzékenyek is lettek. Emellett spatial audio funkciót is kapott, aminek hála térbeli hangzást élvezhetünk, fej mozgás érzékeléssel, illetve Adaptive EQ-val és Lokátor alkalmazás támogatással. Ezek többsége anno még a Pro modellnél látott napvilágot, most azonban már lecsorogtak az alap szériába is, a szilikon füldugók és az aktív zajszűrés kivételével. Viszont azt se felejtsük el, hogy ez a készülék rendelkezik olyan egyéb érdekességekkel is, ami az AirPods Pro-nál még csak várólistán van.

 

IPX4-es vízállóság és MagSafe kompatibilis töltőtok

A MagSafe kompatibilis töltőtok a harmadik generációs AirPods esetében megfelel az IPX4-es szabványban is, ami annyit tesz, hogy ellenáll az izzadságnak és az esetleges fröccsenő víznek is. Ez azonban nem csak a tokra értendő, hanem magára a két fülhallgatóra is.

A 2019-es AirPods Pro ugyan szintén rendelkezett már izzadtság és fröccsenés elleni védelemmel, a szabvány viszont ez esetben csak a fülhallgatókra volt érvényes, a töltő tokra nem.

 

Maga az IP tanúsítvány két számból áll, az első (IP1X) a szilárd testekkel szembeni védelmet jelöli, mint például a por, míg a második szám (IPX1) a vízzel szembeni védelmet hivatott jelölni, mindkét számra érvényes, hogy minél magasabb, annál nagyobb a védelem. Az IPX7 például már vízbe merítés ellen is védelmet nyújt akár 1 méterig, míg az IPX8 már legalább 1, de általában 3 méterig is biztonságot nyújt, por szempontjából pedig az IP6X a legnagyobb védelem. Így a legbiztosabb eszközök IP68-as tanúsítvánnyal rendelkeznek, akárcsak az iPhone 13 széria is.

 

Az Apple szokásával ellentétben frissítette az első generációs AirPods Pro tokját is, ami most már MagSafe kompatibilisen érkezik, az izzadtság állósággal és a fröccsenés elleni védelemmel azonban még várnunk kell a második generációra.

 

Bőr-érzékelő szenzor

Az eddig felsoroltakon kívül azonban még mindig tud újdonságot mutatni a harmadik generációs AirPods, ugyanis a fülhallgatók rendelkeznek egy új bőr-érzékelő szenzorral.

 

Az AirPods Pro esetében nem bőr-érzékelőket kapunk a két fülhallgatóban, hanem optikai szenzorokat, amik azt érzékelik, hogy a fülhallgatók a felhasználó fülében vannak-e. Erre most mondhatnánk azt, hogy a dolgát mind a két szenzor elvégzi, és ezzel igazatok is lenne, azonban az optikai szenzor csak azt érzékeli, ha le van takarva, míg a bőr-érzékelő azt állapítja meg, hogy bőrrel érintkezett. Ez olyan esetekben jöhet jól, ha a fülhallgatókat hirtelen el kell raknunk, és a tokjuk nélkül dobnánk be őket a zsebünkbe, ami véletlen zenelejátszáshoz is vezethet, hiszen a fülhallgató annyit érzékel, hogy a szenzorja le van takarva.

Így minden bizonnyal a második generációs AirPods Pro is egy-egy ilyen bőr-érzékelőt kap majd a fülesekbe, ami sokkal pontosabb lehet majd, és gyorsabban reagálhat a be- illetve kivételre a fülből.

 

Megjelenés

Mindenképpen hozzátennénk azt is, hogy egyik funkció sem lett visszaigazolva elemzők által, viszont úgy gondoljuk, hogy az új Pro modell legalább annyira jó lesz, mint az alap modell, így biztosan megkapja majd legalább ezeket a funkciókat.

Amit viszont hallottunk, az egy új kompakt dizájn és egy kisebb vezeték nélküli chip. A Bloomberg szerint az Apple azon dolgozik, hogy kisebbre készítse az új AirPods Pro-t, a szárak eltávolításával, amik a készülék alján találhatóak. Állítólag egy lekerekítettebb modellen dolgoznak, ami kényelmesebben elfér az emberi fülben, akárcsak a Samsung és egyéb gyártók megoldásai.

Emellett arról is beszélt még a magazin, hogy a második generációs Pro modell 2022-ben várható, amit az Apple elemző Ming-Chi Kuo is alátámasztott. Utóbbi úriember pedig meglehetősen szavahihetőnek bizonyult az elmúlt időben, ugyanis a legtöbb Apple jövendölése be is jött.

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése