Hivatalos: késnek a 12-es iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2020.07.31 - 09:42   |   Írta: L Ferenc   |   918
31. júl Hivatalos: késnek a 12-es iPhone-ok

Megerősítést nyert az elmúlt időkben többször is felröppent pletyka.

Az elmúlt időkben több forrásból is azt lehetett hallani, hogy a koronavírus-járvány miatt az Apple 2020-as csúcskészülékei az eredetileg tervezettnél valamivel később érkeznek majd meg a boltokba. Egyes források néhány hetes késésről számoltak be, mások pedig úgy tudták, hogy akár 1,5-2 hónap is lehet a csúszás.

Eddig tehát nagy volt a bizonytalanság a témával kapcsolatban, most azonban megerősítést nyert, hogy idén ténylegesen késni fogni a sokak által várva várt új iPhone-ok. Történt ugyanis, hogy Luca Maestri, az Apple pénzügyi vezetője a befektetőknek tartott negyedéves beszámolón arról tett említést, hogy bár a vállalat tavaly szeptember végén kezdte meg az új okostelefonok árusítását, erre idén néhány héttel később kerül majd sor. 

Az iPhone 12 termékcsalád hivatalos leleplezésére várhatóan szeptember 8-án kerül majd sor, tehát e tekintetben nem lesz késés, a kereskedelmi forgalmazás viszont várhatóan csak októberben kezdődik meg. Elképzelhető, hogy egyes készülékek már október elején elérhetővé fognak válni, más modellek pedig a legrosszabb esetben a hónap végén, vagy november elején érkeznek meg a boltokba. 

Az Apple várakozások szerint négy telefont fog hamarosan leleplezni. Ezek közül az iPhone 12 lesz a legkisebb méretű: az 5,4 colos paneles újdonság a szupervékony kávák miatt kisebb lehet, mint a tavasszal piacra dobott 4,7 colos új iPhone SE. A másik végletet a 6,7 colos kijelző iPhone 12 Pro Max jelentheti, és most először az összes új almás mobil OLED képernyőt fog felvonultatni. Jelentős fejlesztések várhatók kamera fronton és elsőként a 12-es iPhone széria kap 5G támogatást. 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése