Egyre biztosabb, hogy nem jár a füles és a töltő a legújabb iPhone-okhoz

Almás Pletykák   |   2020.07.07 - 23:16   |   Írta: N Marcell   |   1867

A pénzügyi mellett környezetvédelmi okok is szólhatnak a döntés mellett - hogy ez mennyire meggyőző, azt már magunknak kell eldöntenünk.

Egyre több helyről hallani, hogy az Apple idén egy radikális gondolatot követve sem fülhallgatót, sem töltőkábelt, sem fali adaptert nem fog az iPhone 12 és testvérei mellé csomagolni. Arról még nem sikerült megegyeznie a különböző forrásoknak, hogy tényleg mindegyik kiegészítőt el kell-e felejtenünk, vagy csak egyik-másik marad ki; érkezett viszont egy koncepció, hogy hogyan fog a telefonok doboza belülről kinézni így, hogy a tartalmának jelentős részétől megszabadul: 

A képet a Concepts iPhone szolgáltatta, akik „egy nagyon megbízható forrástól” szerezték. A képen szereplő dobozba viszont befér a Lightning-kábel, csak a fali adapter és az Earpods nincsenek jelen. Persze a képet mindenképp fogadjátok némi skepticizmussal, hiszen nem lehet eldönteni, ténylegesen mennyire megbízható az említett forrás – emellett viszont tényleg érdemes elfogadni, hogy lassan konszenzussá válik a kiegészítők hiánya a szivárogtatók és az elemzők körében. Például az egyik legmegbízhatóbb és legkonzisztensebb szivárogtató, Ming-Chi Kuo is jelezte az előző hónapban, hogy az Apple az iPhone 12-t az iPhone 11-ével megegyező áron akarja piacra dobni, egy bökkenő van csak: a bekerülő, 5G-kompatibilitáshoz szükséges komponensek jóval drágábbak, mint a korábban használt antennák. A megoldást erre a problémára pedig a kiegészítők elhagyása jelenthetné.

Az Apple másik fontos érve pedig a környezetvédelem lehet. Ahogy arra MKBHD is rávilágított, a kiegészítők hiánya körülbelül 300 000 tonna elektronikus hulladéktól kímélné meg a földünket, illetve a kisebb csomagolás azt jelentené, hogy egy kamionra több telefon fér fel, így kevesebb kamiont kell indítani, satöbbi. 

 

 

És akkor hogyan fogjuk tölteni a telefonunkat? – merülhet fel a kérdés, teljesen jogosan. Nos, amennyire utána tudtam olvasni a kiegészítők elhagyását támogató hangoknak, nagyjából azt lehet elmondani, hogy az Apple szerint már úgyis az összes felhasználónak van otthon Lightning csatlakozós töltőkábele és fali adaptere. Hiszen a Series 3 óta már az órákhoz sem adnak fali adaptert, úgy gondolják, az iPhone mellé úgyis mindenki megkapta; most pedig úgy gondolják, hogy a korábbi iPhone-jaihoz már úgyis mindenki megkapta! Ha pedig valaki most vesz először iPhone-t, annak minden bizonnyal lesz a lehetősége a töltőt is beszerezni mellé, akár külön, az Apple Store-ból, akár a telefonnal egy csomagban, kedvezményesen. Nagyjából ugyanez a gondolatmenet a DSLR kameráknál is: alapvetőleg nem jár hozzájuk lencse, hiszen a fotósok nagy részének már vannak lencséi otthon. Akik pedig még nem rendelkeznek vele, azok általában a gép mellett, csökkentett áron megvehetik.

Nos, ti hogy élnétek meg, ha az Apple a kihagyná a fülest és a töltőt a csomagból? Vennétek még így iPhone-t? 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése