Új iMac érkezhet a 2020-as WWDC-n

Almás Pletykák   |   2020.06.18 - 11:59   |   Írta: ARPII   |   1876
18. jún Új iMac érkezhet a 2020-as WWDC-n

Felfrissülhet a dizájn is.

Sonny Dickson szerint még idén kaphatunk egy új, iPad Pro-hoz hasonló iMac-et, amit a WWDC-n mutathatnak be ezen a hétvégén. A megjelenítő a Pro Display XDR-ra fog hajazni leginkább, belül pedig egy AMD Navi grafikus kártya is helyet kaphat.

 

Időszerű lenne a frissítés, ugyanis az iMac már közel 8 éve nem kapott különösebb ráncfelvarrást. Igaz, még mindig elég pofásan néz ki, de valljuk be, 2020-ban már nem így képzelünk el egy komolyabb gépet. Így érthető, hogy az Apple fanok valami újra és izgalmasra vágynak.

Dickson, akinek korábban már nem egy tippje bejött, most azt állítja, hogy nem csak egy új külsőt, de hozzáillő belsőt is kapunk majd az iMac-hez. Elmondása szerint a készülék az iPad Pro dizájnvonalát követi majd, Pro Display szerű kávákkal. Túlságosan nem bocsátkozott részletekbe, de már ez is azt jelentheti, hogy búcsút mondhatunk a vastag káváknak, és egy minden dimenziójában vékonyabb gépek köszönthetünk majd szinte széltől-szélig tartó kijelzővel.

 

A motorháztető alá a már említett AMD Navi chipset kerülhet, mellé pedig az Apple T2-es biztonsági chipjét is megkaphatjuk. Sokak számára szintén egy pozitív változás lehet a Fusion Drive elhagyása, a céget ugyanis sok kritika érte a mechanikus hard drive-ok használatáért. Arról is szó esett, hogy az Apple elhagyja az Intel-t processzor téren, és ARM-re vált, azonban erre 2021 előtt ne nagyon számítsunk, hiszen ez a fejlesztőknek is sok munkát jelent.

Az eseményen csupán bemutatásra kerülhet az eszköz, megvásárolni viszont majd csak következő évtől lehet majd, ugyanis nem lenne sok értelme elkezdeni Intel processzorral árulni az iMac-et, mikor a következő év folyamán egy teljesen új lapka fog belekerülni. Az sem kizárt, hogy csupán a MacBook-ok kapnak majd új ARM CPU-t, mivel az alkalmasabb hozzájuk, az olyan eszközök pedig mint az iMac, iMac Pro és a Mac Pro pedig maradnak az Intel-nél.

Természetesen ne felejtsük el, hogy ezek mind spekulációk, és ugyan korábban több is bejött már Dickson jóslataiból, azért érdemes őket fenntartással kezelni.

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése