Így találd meg Apple Watch-csal a sötétben elveszett iPhone-od

Tippek és trükkök   |   2020.06.13 - 07:37   |   Írta: ARPII   |   3402
13. jún Így találd meg Apple Watch-csal a sötétben elveszett iPhone-od

Egy hasznos trükk, ami bárkinek jól jöhet.

Megtalálni egy elveszett iPhone-t nem nagy dolog, ha van egy Apple Watch-unk. Egyszerűen csak a mobil ikonra kell nyomnunk az óra Control Center-ében, és máris elkezd hangot kiadni az elveszett készülék. Azt viszont már kevesen tudják, hogy akár távolról is bekapcsolhatjuk a vakut az iPhone-unkon, ami sötétben nagyon hasznos tud lenni.

 

A hang lejátszása sokat tud segíteni, ha a telefont éppen elnyelte a kanapé, vagy egy autóülés. De mi van akkor, ha nehezen hallunk, vagy túl sötét van ahhoz, hogy biztonságosan tudjunk tájékozódni?

 

Így kapcsoljuk fel az iPhone-unk vakuját egy Apple Watch segítségével

  • Nyissuk meg a Control Center-t az Apple Watch-unkon
  • Érintsük meg és tartsuk nyomva a mobil ikont

 

Ezután az iPhone vakuja elkezd világítani, azonban nem is akár hogyan, hanem pulzálva, ezzel is könnyebbé téve a megtalálást. Sajnos ez a világítás hamar abbamarad, így előfordulhat, hogy ezt a műveletet többször is meg kell ismételnünk.

A fény mellett ugyanúgy kapunk hangjelzést is, így ne reménykedjünk abban, hogy az éjszaka közepén meg tudjuk majd találni a mobilunkat, anélkül hogy mindenkit felébresztenénk. Ennek ellenére viszont egy nagyon hasznos kis trükk.

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése