iPhone 12 öntőformák szivárogtak ki

Almás Pletykák   |   2020.06.15 - 07:44   |   Írta: ARPII   |   5043
15. jún iPhone 12 öntőformák szivárogtak ki

Egyre közelebb kerülünk a végleges dizájnhoz.

Előző héten napvilágot látott pár állítólagos öntőforma, ami akár az „iPhone 12” szériához is tartozhat. Ezek alapján már egy egészen tiszta kép kezd kialakulni a fejünkben arról, hogy vajon hogyan is nézhet majd ki a 2020-as felhozatal. A pletykák és a bizonyítékok is eléggé egybevágóak, így szinte már biztosra vehetjük, hogy az Apple ősszel újra visszatér majd a szögletesebb iPhone 4 dizájnhoz.

 

A képeket Jin Store osztotta meg Twitter oldalán, amin három különböző kijelzőméretet láthatunk. Talán ez eddig a legpontosabb infócsomag amit kaptunk, hiszen ezeket az öntőformákat akár kézbe is foghatjuk, és ha hitelesek, akkor pontosan reprezentálhatják az új modellek dimenzióit.

 

Három különböző kijelzőméretet is megfigyelhetünk a képeken, azonban az egyiken öt különböző mobil is megfigyelhető. A híresztelések szerint 5,4 colos, 6,1 colos és 6,7 colos modelleket kapunk majd idén, amiből a középső kijelzőméret a sztenderd iPhone 12-höz és a Pro modellhez is fel lesz használva. Azonban nemcsak az előlapon lesznek eltérések, ugyanis a kameraszenzor kiosztás is nagyban meg fogja különböztetni a készülékeket egymástól.

 

Ha jobban megnézzük a készülékeket, akkor a bal oldalon megfigyelhetjük a hangerőszabályozó gombokat és a némító csúszkát, jobb oldalon pedig a fő gombunkat. Az előlapon szintén észrevehetjük a már jól megszokott notch-ot, a TrueDepth kamerakiosztással. Azonban, itt van egy részlet, ami igencsak ellentmond az eddigi pletykáknak, ez pedig nem más, mint a notch mérete. Korábban már többször is hallhattunk arról, hogy a kamerasziget mérete, ha nem is drasztikusan, de csökkenhet. A mostani képek alapján viszont úgy tűnik, hogy minden marad a régiben.

A megjelenés nagyban változni fog, bár a régi motorosoknak biztosan ismerős lesz valahonnan ez a külső. Nem, itt nem az új iPad Pro-ra gondolok, ugyanis ő is csak kölcsönvette ezt a dizájnt egy felmenőjétől, nem mástól, mint az iPhone 4-től, aminek egy összetéveszthetetlen megjelenése volt. Itt ugyancsak egy üveg szendvicsről beszélhetünk majd, azonban legfőképpen egyenes vonalakkal, ahogyan anno.

 

Pár CAD kép pedig további betekintést enged a kamerák elrendezésébe, különös tekintettel a három szenzoros modellre, ami természetesen LED villanót is kap majd. Attól függően, hogy ez a kép éppen melyik modellt ábrázolja, több feltevés is lehetséges. Az első és legegyértelműbb az lenne, hogy ez nem a Pro modell, és ezért látunk csak három szenzort. Egy kevésbé valószínű elgondolás szerint pedig az Apple megváltoztatná a kamerakiosztást, és a LiDAR szkenner valahova máshova kerülne, mint az új iPad Pro modellen.

 

Amellett, hogy a képek eléggé meggyőzőnek néznek ki, hozzá kell tenni, hogy érdemes az ilyen információkat fenntartással kezelni. Hiszen bárkinek támadhat kedve egy CNC géppel kivágni pár iPhone modellt fémből, egy kis internetes hírnévért cserébe. Erre azonban kicsi az esély, ugyanis ilyen öntőformákat általában a kiegészítő gyártók (pl.: telefon tok) használnak, hogy még a megjelenés előtt elkészülhessenek a termékeikkel.

Azt se felejtsük el, hogy ez már nem az első ilyen kiszivárgás, így valószínűsíthetjük, hogyha több forrás szerint is így (vagy legalábbis nagyon hasonlóan) fog kinézni az iPhone 12 széria, akkor abban lehet valami ráció.

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése