Exkluzív Steve Jobs kiadás érkezhet az Apple Glass-ból

Almás Pletykák   |   2020.05.26 - 17:18   |   Írta: ARPII   |   2415
26. máj Exkluzív Steve Jobs kiadás érkezhet az Apple Glass-ból

Talán viszont láthatjuk az ikonikus szemüveget.

Jon Prosser szerint az Apple egy igazán egyedi AR szemüveget is piacra tervez majd dobni, ami nem más mint Steve Jobs szemüvegére fog hajazni.

A „Steve Jobs Heritage Edition” (Steve Jobs örökség verzió/kiadás) egy limitált kiadású Apple Glass lesz, ami kerek kialakítást fog kapni, akárcsak az alapító, John Lennon stílusú szemüvege. Ez egy speciális változat lesz, akárcsak a 3 200 000 Ft-os arany Apple Watch, azonban egy komolyabb háttértörténettel. Prosser így beszélt a szemüvegről a Cult of Mac CultCast nevű podcast-jában:

 

Dolgoznak egy prototípuson is, ami a Steve Jobs Heritage Edition nevet viseli majd, akárcsak a korábbi méregdrága Apple Watch Edition, ami aranyból készült.

 

Talán ez a legvadabb szivárogtatás, amit eddig Prosser-től kaptunk, persze a termék nem holnap fog megjelenni, így addig még sok minden változhat vele kapcsolatban. Ha szeretnétek meghallgatni az egész interjút Prosser-rel, akkor azt ezen a linken megtehetitek.

A sztenderd Apple Glass bizonyára többféle stílusban érkezik majd, hogy kielégítse mindenki igényét, hiszen ez mégiscsak egy kiegészítő, amit viselünk. Prosser látta a szemüveget, és állítása szerint „elképesztően letisztult” lesz. A megjelenésük hasonló lesz az ikonikus Ray-Ban WayFarers-hez, amit a Blues Brothers és sokan mások is hordtak. Ez a modell nem fog olyan sokba kerülni, ugyanis a számítások az iPhone-unkon fognak történni, nem pedig a szemüvegben. Prosser szerint $499-ról (kb.: 160 000 Ft) fog indulni a szemüveg ára, amiről már mi is írtunk Nektek korábban.

 

A Steve Jobs kiadás viszont már sokkal inkább pénztárcába nyúlós lesz, pontos árat még ugyan nem tudunk, de reméljük, hogy egy használt autó árát azért nem kell majd rákölteni erre az egyedi szemüvegre.

Mind a két modell az Apple „Starboard" nevű szoftverét fogja futtatni, amit gesztusokkal tudunk majd vezérelni, a szemüveg keretén és a levegőben egyaránt. Ezeken a levegőben történő gesztusokon már régóta dolgozik a cég, ahogyan azt a számos AR szabadalmukból is sejthettük az évek során. Emellett képesek lesznek majd a szenzorjaikkal speciális QR kódokat felismerni, amik még nem tudjuk pontosan hogy milyen célt szolgálnak majd. Töltésre pedig egy speciális vezeték nélküli töltőállvány szolgál majd.

 

Az Apple minden bizonnyal az új iPhone széria mellett mutatja majd be őket, egy klasszikus „one more thing”-ként. Viszont ne örüljünk előre, ugyanis Prosser szerint több mint egy évet kell majd várni arra, hogy kézben tarthassuk a saját Apple Glass-unkat. Információi szerint a megjelenés 2021 negyedik negyedévében, vagy 2022 első negyedévében várható.

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése