Kiszivárgott az Apple Glass ára, és a megjelenési dátum is

Almás Pletykák   |   2020.05.20 - 15:40   |   Írta: ARPII   |   13058
20. máj Kiszivárgott az Apple Glass ára, és a megjelenési dátum is

Rengeteg információ szivárgott ki.

Az Apple már évek óta dolgozik egy okos szemüvegen, ami úgy látszik hogy lassan kezd révbe érni. Jon Prosser állítása szerint ugyanis a szemüveget még idén megláthatjuk, egy másik eszköz bemutatóján. Prosser egyébként eléggé vékony jégen táncol ezekkel az információ szivárogtatásokkal, ugyanis az Apple már több online magazinnál is érdeklődött, hogy nem ismerik-e a forrásait.

Az AR (kiterjesztett valóság) már eddig is fontos szerepet töltött be az iOS-ben az elmúlt pár év során, a cég pedig még tovább szeretné fejleszteni ezt az élményt. Az új iPad Pro például már LiDAR szkennerrel van felszerelve, aminek hála sokkal pontosabban képes felmérni a körülötte lévő teret. Minden bizonnyal az iPhone 12 széria Pro modelljei is megkapják majd ezt a szenzort, amiről már mi is írtunk Nektek korábban.

 

Az okostelefonok azért jöttek létre, hogy megkönnyítsék az életünket, és hogy kevesebb időt kelljen tölteni a számítógép előtt. Ezután jöttek az okos órák, amiknek hála kevesebbszer kell előkapkodni a telefonunkat. Az AR szemüvegek pedig ha először nem is helyettesítik majd teljesen a telefonunkat, de az biztos, hogy számos új lehetőséget fognak nyitni a digitális kommunikáció világában.

Az első lépcsőben a szemüveg valószínűleg nem fog számításokat végezni, mivel azok az iPhone-unkon fognak végbemenni, aminek a végeredményét a telefon átküldi majd a szemünk előtt lévő lencsére. Ez pedig nem is lesz olyan sokára , legalábbis a híres Apple kiszivárogtató szerint.

Amennyiben követitek a tech világát, az esetben ismerős lehet Jon Prosser neve. Ő áll a Front Page Tech YouTube csatorna mögött, napjainkra pedig az egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb kiszivárogtatóvá nőtte ki magát. Prosser korábban megosztotta már velünk az S20 széria árait, mielőtt még azok megjelentek volna, valamint ő szolgáltatta az első Pixel 5 rendereket is (igaz utóbbi még nem lett visszaigazolva). Ezek után számos Apple pletykával nyűgözte le az internet népét, köztük például az új iPhone SE nevével, amit már bőven a bemutató előtt elmondott nekünk.

Pár hete arról beszélt, hogy sok adathoz fér hozzá az Apple AR szemüvegével kapcsolatban, amit a közeljövőben majd megoszt velünk is. Ez az idő pedig eljött, nézzük is az információkat!

 

 

Prosser sajnos nem tudta megmutatni nekünk az eszközt, de azt elmondta, hogy az Apple szemüvege úgy fog kinézni, akárcsak egy átlagos szemüveg. Az első modell pedig még nem fog napszemüvegként funkcionálni, azonban a jövőbeli verzió nagy valószínűséggel igen.

A jelenlegi prototípus műanyagból készült, ami még nem jelent semmit, hiszen lehet hogy a végleges dizájnnal még nincsen kész a cég. Egyelőre inkább néz ki hétköznapinak a szemüveg, mintsem egy elképesztő jövőbeli csodakütyünek. A töltés pedig vezeték nélkül fog történni egy speciálisan erre kifejlesztett töltőn.

 

A szemüveg LiDAR szkennerrel is fel lesz szerelve (kamerákat viszont nem használ majd), az Apple mérnökei pedig az iPad és a (jövőbeli) iPhone-okból származó LiDAR információkat használja majd, hogy tökéletesítse azt az Apple Glass-ban.

Magát a kezelőfelületet Starboard-nak hívják majd, a felhasználó pedig gesztusok segítségével vezérelheti az eszközt. A számítások az iPhone-on fognak végbe menni, amik majd a szemüvegen jelennek meg, ahogyan ez régebben az első generációs Apple Watch-csal is volt. Talán ezért is lesz majd ilyen „olcsó”, Prosser szerint ugyanis a szemüveg $499-ról (160 000 Ft) fog indulni. Az AR szemüveg képes lesz speciális Apple QR kódokat is leolvasni a szenzorai segítségével, amiket majd az iOS 14-ben láthatunk, idén ősszel. Ezek közül már ki is szivárgott pár a hét folyamán.

 

 

Az Apple Glass valószínűleg nem kap majd külön eseményt, a cég ugyanis egy klasszikus „one more thing”-ként konferálhatja fel az idei év során, talán az iPhone 12 bemutatóján. A jelenlegi koronavírus helyzet miatt viszont lehet hogy ez a bemutatkozó átcsúszik majd 2021 első félévére. Az Apple bizonyára nagy sajtó visszhangot szeretne a terméknek, így nem valószínű, hogy egy online esemény erre megfelelő lenne. Prosser szerint még az iPhone 12 bemutató is csúszhat szeptemberről októberre. Mindezeket leszámítva, a szemüveg leghamarabb is 2021 negyedik negyedévében kerülhet majd a boltok polcaira.

Ne felejtsük el, hogy ezek mind csak pletykák, nem pedig az Apple által visszaigazolt információk, így kezeljük őket fenntartással!

 

Forrás: BGR

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése