Teljesen port mentes iPhone érkezhet

Almás Pletykák   |   2020.05.16 - 15:35   |   Írta: ARPII   |   3517
16. máj Teljesen port mentes iPhone érkezhet

A Lightning bemenet is eltűnhet.

Több pletyka is terjeng már az interneten arról, hogy az Apple egy teljesen port mentes iPhone-on dolgozik, ami több szempontból is igaznak tűnhet. Pár hónapja, az Európai Unió törvényhozása több év után ismét csak szeretné egységesíteni a töltőaljzatokat, ami veszélybe sodorhatja a Micro USB és a Lightning portot. Így az Apple kénytelen lenne átállni USB-C-re, ahogyan azt az iPad Pro-nál is tették, vagy el is hagyhatna bármilyen vezetékes lehetőséget.

 

Jon Prosser szerint a második szcenárió a valószínűbb, ugyanis az Apple jövőre már forgalmazhat ilyen bemenet nélküli készüléket. Ha pedig abban reménykedtek, hogy legalább a Pro vonal kaphat idén USB-C-t, akkor sajnos el kell hogy szomorítsunk Titeket.

A cég ugyanis már nem fog USB-C-re váltani, átugorja ezt a lehetőséget, és egyből teljesen vezeték nélkülire vált. Ez pedig azt jelentheti, hogy az iPhone 12 még Lightning csatlakozóval érkezik, de a 2021-es modell már teljesen elhagyhatja azt is.

Ming-Chi Kuo, egy szintén nagy név a szakmában, azt nyilatkozta még tavaly decemberben, hogy az Apple 2021-ben mutathat majd be egy port nélküli iPhone modellt. Nos ez számos problémát felvet, egyrészt az iPhone-ok jelenleg csak 7,5W-al tudnak tölteni (vezeték nélkül), ami azt jelenti hogy 0-ról 100%-ra körülbelül három óráig tartana őket feltölteni vezeték nélkül. Ha ez nem lenne elég, akkor azt is megemlíteném, hogy a cég semmilyen vezeték nélküli töltőt nem kínál a vásárlói számára, igaz ott van az AirPower, amit már egy jó ideje töröltek (vagy parkoló pályán van). Így, ha tényleg szeretnék megcsinálni a bemenet nélküli iPhone-t, akkor emelniük kell a vezeték nélküli töltés sebességét, gyártani egy ehhez való töltőt, és mellékelni azt a mobil mellé (ingyen).

 

A szomszédban, Androidos oldalon láttunk már ilyen próbálkozást a Meizu-tól, azonban az a mobil sosem került tömeggyártásba. Ezen az egy eseten kívül viszont egészen egyedülálló az Apple, ugyanis más cég felől még csak hasonló információt sem hallhattunk. Így, ha az almás cég képes beváltani a felé támasztott elvárásokat, akkor egy igencsak jó mobilnak nézünk elébe. Az Ő stratégiájuk ugyanis a mindent vagy semmit, már nem feltétlenül akarnak elsők lenni a piacon, de ha megcsinálnak valamit, akkor az úgy működik ahogyan kell. Erre egy sajnálatos, de remek példa az AirPower, senki sem tett még 16 darab réz tekercset egy töltőbe, hogy az bármely pontján képes legyen tölteni, ez lett volna a piacvezető vezeték nélküli töltő. De sajnos még nem volt hozzá megfelelő a technológia, tehettek volna bele feleannyit, viszont nekik a tökéletes kellett.

Mindezek ellenére kíváncsian várjuk a fejleményeket a „jövő telefonjával” kapcsolatban, ami mindörökre leszámol az összes vezetékkel.

 

Forrás: iPhone Hacks

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése