Pár év és érkezik az Apple okos szemüvege

Almás Pletykák   |   2020.05.17 - 08:44   |   Írta: ARPII   |   2365
17. máj Pár év és érkezik az Apple okos szemüvege

Ismét tündököl majd az Apple?

Jon Prosser manapság nagyon aktívan szivárogtatja az információkat számunkra, most pedig szembe ment az egyik legnagyobb Apple elemzővel. Ming-Chi Kuo szerint ugyanis csak 2022-ben érkeznek majd az Apple okos szemüvegei, a termék komplexitása miatt. Prosser ezzel szemben egy meglehetősen pontos dátumot javasolt egy Tweet-jében, még pedig 2021 március és 2021 június között.

 

Kuo szerint a későbbi dátum a termék komplexitásából adódik, ezért csúszhat a megjelenés 2022-re. Ez a komplexitás magába foglalja a laminálást, ami az „Apple Glasses”-nál igen csak sokba fog kerülni, mivel ebből több rétegre is szükség lesz, hogy el tudják érni a kívánt MR/AR (kevert és kiterjesztett valóság) élményt.

Régebben még Kuo is egy korábbi dátumot jósolt, 2019 októberében ugyanis azt mondta az elemző, hogy az Apple 2020 elején fogja bemutatni az AR szemüvegét.

 

A fejlesztés közben nyilván nehézségekbe ütközhetett a cég, ezért is csúszott a projekt. Azonban le biztosan nem álltak, ugyanis márciusban nem egy szabadalom került ki a kezük közül. Itt nagy felbontású AR megjelenítőkről volt szó, amik keverték volna a körülöttünk lévő világ elemeit a virtuális valósággal. Ezek szerint a papírok szerint az Apple két terméket szeretne majd megjelentetni, egy AR szemüveget, és egy nagyobb méretű AR headset szerű eszközt. Az eszköz bizonyára kompatibilis lesz az Apple ARKit rendszerével, és a 3D-s szenzorainak hála, (amik talán még jobbak lesznek mint a 2020-as iPad Pro-é), még jobban belemerülhetünk majd a kevert és virtuális világba.

Mind Kuo és mind Prosser megbízható forrásnak bizonyulnak Apple téren. Kuo már sokkal régebb óta lát el minket információkkal, Prosser pedig, a friss hús azonban sokkal részletesebb adatokat közöl velünk az éppen aktuális témával kapcsolatban.

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése