Vegas Bowling Lite・Watchlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2020.05.15 - 08:24   |   Írta: Ca$h   |   1430
15. máj Vegas Bowling Lite・Watchlabor

Egy kis bowling jöhet?

Na ilyennel se találkoztam még az iOS játékok tesztelése közben. A Vegas Bowling Lite pofátlanul leszedeti magát iPhone-ra, majd miután elindítottuk gyönyörű szépen átirányít minket a fizetős oldalra, hogy ha már ilyen ügyesek voltatok és leszedtek az ingyenes Lite-ot, akkor csak így próba nélkül vegyétek már meg a teljeset 4.99$-ért. Erre csak egy dolgot tudok mondani; WTF?!? Akkor mire jó a Lite? Komolyan mondom nem értem néha az embereket, szóval akkor csak annyit tesz hogy el tudjuk olvasni miért jó a teljes? Ez kérem szépen egyenesen nevetséges vagy inkább siralmas? Viszont szerencsére az Apple Watch változat játszható és nem is olyan rossz mint gondoltam, főleg ezek után nem!

Remélem a bowlingozást senkinek sem kell bemutatni, az egyik legjobb közösségi élmény a haverokkal, ha minden billiárd szalon be van zárva, vagy ha nem szeretjük a billiárdot. Lehet beszélgetni, sörözgetni, vendég cipőt felvenni és mindeközben még hatalmas kihívás is, mert ember legyen a talpán aki a bowlingban el tud érni egy olyan szintet, hogy mindig azt gurítja amit szeretne. Pedig el lehet, mint mindenben ez is csak gyakorlás kérdése. Különösen jellemző ez a bowlingozós játékokra, amiket jóval könnyebb kitanulni, kitapasztalni, sokkal több sikerélményünk lehet velük. Természetesen vannak olyan golyós játékok amik annyira profin szimulálják a valóságot, hogy lehet kicsit túlzásba is viszik azt, de a Vegas Bowling nem ez a fajta játék, tekintettel arra hogy az iPhone változatot már csak azért sem voltunk hajlandón megvenni, az Apple Watch változat kifejezetten a kellemes kategóriába tartozik.

  

Első körben fel fog tűnni, hogy van a játéknak hangja, ami úgy látszik manapság egyre gyakoribb a Watchos játékok körében, ráadásul kifejezetten jók a hangok és hangulatosak is. Igény szerint - a settingsben - alíthatjuk a hangerőt, ahogy szabályozni tudjuk a golyó nehézségét is tizenkettő és tizenhat pounds között. Ez a tartomány a gurítási sebességhez és a golyóra ható fizika törvényei miatt lesz fontos, meg fogtok lepődni milyen jól modellezve lett maga a fizika. A játék mechanikája nagyon egyszerű, az ujjunkkal el tudjuk kapni a golyót majd lefele húzva adhatunk neki gurítási erőt, ami nagyjából egyenesen fog haladni előre – már ebben sokkal könnyebb mint a valóság, ugye ahol a golyó képtelen egyenesen maradni, valahogy mindig vonzza a pálya bal vagy jobb széle. A tekerős korona gombunkkal pedig kedvünkre tudjuk csavarni a  golyót, vagy balra vagy jobbra, a tekerés ereje fogja befolyásolni a módisítás mértékét, ha csavarni akarunk érdemes csak egy picikét gyengéden tekerni rajta, különben pillanatok alatt a pálya szélén fogjuk találni magunkat.

Gondolom a játék szabályait senkinek nem kell bemutatni, ahogyan a valóságban itt igyekezünk a második sorban lévő bal vagy jobb bábut eltalálni, egy egészen picikét csavarva, ekkor szinte garantált lesz a siker. Ezt a valóságban nagyon nehéz kivitelezni, itt azért könnyebben eltalálható a dolog és csak úgy repkedni fognak  a „stike”-ok, mintha született tehetségek lennénk. Ha megunjuk a céltalan dobálózást, akkor választani tudunk négy nehézségi fokozatban jelentkező ellenfelek közül. Az esetleges győzelemért járó pénzjutalmat sajnos sehol sem könyveli el a játék, szóval nem is igazán értem mi értelme van a pénznek. Ellenfeleink viszont nem csak hogy másképp néznek ki, de valóban egyre ügyesebbek, szóval fel kell kötni a gatyát egy-egy komolyabb ellenfél és meccs előtt. A Vegas Bowling Lite Apple Watch változata nagyon kellemes meglepetést okozott, az iPhone változat pofátlan húzása után, mintha nem is ugyanazok csinálták volna. Mindenképpen tegyetek vele egy próbát.

Szerintünk: 4/5

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése