Egyre biztosabb az érkező iPhone-ok háromszöges kameraelrendezése

Almás Pletykák   |   2019.04.04 - 15:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   3778
04. ápr Egyre biztosabb az érkező iPhone-ok háromszöges kameraelrendezése

Újra az aszimmetrikus kameraelrendezéssel riogatnak a szivárogtatók.

Az idei három hátlapi kamerás iPhone érkezéséről már egy éve hallhatunk pletykákat, és az Apple-nek bizony szüksége lesz a plusz kamerára, ha fel szeretné venni a versenyt az androidos vetélytársakkal.

Igen ám, de az eddigi renderek és a beszállítóktól szerzett információk alapján az Apple egy igen szokatlan, háromszöges elrendezéssel valósítaná meg első háromkamerás rendszerét.

A nem éppen szimmetrikus megoldás sokaknál kiverte a biztosítékot, azonban még egyáltalán nem tudhatjuk biztosra, hogy valóban ez lenne az Apple terve az idei iPhone-okkal.

A legfrissebb kiszivárgás azonban sajnos megint csak ezt a feltételezést erősíti, hisz a Weibo kínai közösségi oldalon megjelent iPhone-os alkatrészen szintén a szokatlan elrendezéssel találkozunk.

Amit még sejtünk, hogy ez a triplakamerás elrendezés valószínűleg csak a legnagyobb idei iPhone-on, vagyis a XS Max utódján jelenik meg. Legalábbis a Wall Street Journal januárban szerzett információi erre utalnak. Ugyanebben a hónapban az Onleaks is megkaparintott néhány tervrajzot az iPhone-okról, amelyek alapján elkészítették az első 3D-s renderük is a mobilról.

Az utóbbi időkben az Onleaks igen pontos rendereket jelentetett meg az érkező okosmobilokról, tehát esetükben egy megbízhatónak titulált forrásról beszélhetünk.

Az idén érkező mobilok harmadik kamerája az eddigi hírek alapján valószínűleg egy ötszörös nagyításra képes teleobjektív mögül kukucskál majd, azaz a 2019-es legnagyobb iPhone ugyanolyan zoomképességekkel érkezhet, mint az emiatt sokat dicsért Huawei P30 Pro. Mindazonáltal a harmadik kamera segíthet az AR képességek fejlesztésében, illetve az sem kizárt, hogy az iPhone végre belép az ultraszéles látószögű optikákkal szerelt mobilok klubjába.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése