Akár már jövőre is jöhet az első 5G-s iPhone

Almás Pletykák   |   2018.11.13 - 00:36   |   Írta: N Marcell   |   1889
13. nov Akár már jövőre is jöhet az első 5G-s iPhone

Megállíthatatlanul robogunk a techológia következő nagy mérföldköve felé.

Ahogy korábban is írtuk, az Apple valószínűleg 2020-ra tervezte be az első iPhone-t, ami már az 5G-t is támogatni fogja. Ez a kapcsolattípus olyan gyors lesz, hogy egyre többen tulajdonítják neki a következő technológiai forradalom eljövetelét: az eszközök közötti kommunikáció már simán lehetővé teszi az önvezető autókhoz és az IoT-hez (Internet of Things, a Tárgyak Internete) hasonló nyalánkságokat. Éppen ezért a fejlesztés minden mobilgyártónak fontos ütőkártya lesz az elkövetkezendő évek során; a felhasználók 5G-vel rendelkező telefonokat akarnak majd, így a leggyorsabb nagyon nagyot kaszálhat. 

Egy szó mint száz, a pletykák szerint csak 2020-ra jöhet el az 5G-t támogató iPhone-ok ideje - vagy mégsem? Az Intel a mai napon adott ki egy sajtóanyagot, melyben közölték, hogy a cég első 5G modeme, az XMM 8160 a vártnál korábban kerül a futószalagra és a telefongyártó kezei közé. Ez a plusz hat hónap pedig éppen elég lehet az Apple mérnökei számára, hogy implementálják, majd teszteljék a chipet egy iPhone-ban. 

“Az Intel fél évvel előrébb hozta az 5G modem gyártását - az XMM 8160 csúcstartó 6 gigabit/másodperces rátára is képes, amivel akár hatszor olyan gyors, mint a manapság elérhető LTE modemek. 2019 második felében jelenik meg, és komolyan meggyorsíthatja a folyamatot, melynek során a világ átáll az 5G-s kapcsolatra.”

Az Apple persze ismét különcködik, hiszen az Intelhez pártolt; szinte mindenki más a Qualcomm modemeit használja majd. 

“Jelenleg 18 jelentős cég dolgozik a Qualcommal és az általa fejlesztett X50 5G NR modemmel, köztük a Samsung, Nokia/HMD, Xiaomi, Oppo, Vivo, HTC, LG, Asus, ZTE, Fujitsu, OnePlus - hogy csak a nagyobbakat említsem. A Huawei és a Samsung ezen felül fejlesztik a saját gyártású 5G modemeiket is.”

Persze nem szabad beleélnünk magunkat a 2019-ben megjelenő, 5G-t támogató iPhone képébe, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a cég hajlandó lesz kutyafuttában, fél év alatt beszerelni egy újfajta technológiát a telefonjaiba. Elég csak visszaemlékezni az egyik (nem hivatalos) jelszavukra: mi nem az elsők akarunk lenni, hanem a legjobbak. Az Intel jegyzetei is azt állítják, hogy a mindenki által használható, XMM 8160 chippel felszerelt telefonok csak 2020-ra bukkannak majd fel a piacon. Az is lehet, hogy az Apple csak az Intel következő generációs modemeivel nevez majd be a technológiára, hogy mindenképpen elkerüljék a már-már megszokott botrányokat, kellemetlenségeket.

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése