Jön a Samsung új szuperchipje, megijedhet tőle az Apple?

Almás Pletykák   |   2018.11.10 - 08:47   |   Írta: L Ferenc   |   4609
10. nov Jön a Samsung új szuperchipje, megijedhet tőle az Apple?

Vázoljuk, hogy jelenleg mit lehet tudni a dél-koreai gyártó érkezőben lévő high-end chipkészletével kapcsolatban.

Egy biztos: a Samsung november 14-én, vagyis jövő hét szerdán hivatalosan is leleplezi azt az új szuperchipet, mely a jövőre érkező vadonatúj felsőkategóriás okostelefonjait fogja hajtani. Az viszont egyelőre még csak feltételezés, hogy az újdonság Exynos 9820 névre fog hallgatni.

Pletykák szerint az Exynos 9820 tripla klaszteres, illetve nyolcmagos felépítéssel rendelkezik, vagyis található benne többek közt két darab Samsung tervezésű Mongoose M4 mag, két ARM Cortex-A76 mag és négy energiahatékony ARM Cortex-A55 mag. Nem mehetünk el szó nélkül továbbá a duplamagos NPU mellett sem. 

Az újdonság az Apple A12-höz, illetve a Huawei Kirin 980-hez hasonlóan a legmodernebb 7 nanométeres gyártási technológiával készül, és előreláthatólag 20 százalékos teljesítménynövekedést hoz mintegy 50 százalékkal alacsonyabb fogyasztás mellett. Az Exynos 9820 már támogatni fogja a gyártó Exynos 5100-ás 5G modemét, és több mint valószínű, hogy a tavasszal érkező Galaxy S10 egyik verziója már teljes körű 5G támogatással fog rendelkezni.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése