Ekkor jöhet az első 5G-s iPhone

Tech Hírek   |   2018.11.05 - 15:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   2603
05. nov Ekkor jöhet az első 5G-s iPhone

Az is kiderült, hogy honnan szerezheti ehhez a modemeket az Apple.

A Tech Company elemzőcég nemrég egy meg nem nevezett forrástól kapott fülest az első 5G iPhone-ok terveiről. Az információ szerint az Apple 2020-ra tervezi bevezetni a mobilhálózat új generációját az okostelefonjaiba.

A hír szerint az almás techcég ezúttal is az Intelhez fordul a modemekért, ugyanúgy, ahogyan azóta próbálja tenni, mióta összerúgták a port a Qualcommal. Utóbbi azonban az elemzők szerint jobban halad az 5G-s chipek fejlesztésében. Az Intel éppen ezért minden tőle telhetőt megtesz, hogy megnyerjék az Apple szerződését az 5G-s modemekre - azaz fejleszt, fejleszt és fejleszt.

Korábbi hírek szerint egybként az Apple és az Intel már megkezdte az együttműködést, de az almás cég eddig nem elégedett az Intel prototípusaival. A pletykák szerint az első 5G-s iPhone-okba az Intel 8161-es modemje kerül majd, de ennek elődje egyelőre komoly hőkezelési problémával küzd. Akkorával, hogy a prototípus készülékek házán is érződik a modem által generált hő, ami nem mellesleg az üzemidőre sincs túl jó hatással. Erről, és az egyre csökkenő akkumulátor-üzemidőkről egy korábbi cikkünkben írtunk, amelyben ugyanígy kitértünk az 5G érkezésének kellemetlen következményeire.

Az Intel optimistán kezeli a helyzetet. Szerintük hamarosan megoldják a melegedési problémát, de az egy kissé aggasztó lehet a számukra, hogy a hírek szerint az Apple-nek van egy B-terve is, ami nem más, mint a MediaTek. Amennyiben az Intelnél nem úgy sülnek el a dolgok, ahogyan azt mindketten tervezik, az Apple ezt a céget bízná meg, hogy vértezzék fel 5G-s modemekkel a 2020-as iPhone-okat.

Az Androidos ellentábornál mindeközben a Qualcomm lesz a legfőbb befutó. Már több cég felől is hallhattunk olyan információkat, hogy 2019 elejére piacra dobhatják az 5G-s mobiljaikat, amelyekhez a kaliforniai székhelyű vállalat gyártaná a chipeket. Kérdés, hogy ezek az előljáró mobilok hogyan tudják majd kezelni az 5G-t, illetve, hogy mennyire lesz a lehetőségekhez mérten kiforrott a Qualcomm első chipje.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése