Három új Mac modellen dolgozik az Apple

Almás Pletykák   |   2018.01.31 - 09:30   |   Írta: Máté Gergő   |   3653
31. jan Három új Mac modellen dolgozik az Apple

Egy asztali Mac és két hordozható Mac érkezhet, mindegyik integrált társprocesszort kaphat.

Az év elején érkezhetnek az új Mac modellek a Bloomberg News szerkesztője, Mark Gurman szerint. Pontosabb modell megjelölést viszont nem közölt. Az almás vállalat teljes notebook termékvonala magába foglalja a MacBook, a MacBook Air és a MacBook Pro készülékeket, asztali fronton pedig az iMac, az iMac Pro, a Mac Pro illetve a Mac mini modelleket.

Főként a MacBook és a MacBook Pro lehet esélyes egy frissítésre, hiszen a MacBook Air-t 2015 óta nem frissítette az Apple, mégis tartja a 999 dolláros árát. 

A 2016-ban illetve később megjelent MacBook Pro modelleket már felvértezték a Toch Bar-ral. Ehhez megkapták az Apple T1 chip-pet, amely lehetővé tette a Touch ID-val történő biztonságos autentikációt az Apple Pay-hez, továbbá lehetővé vált, hogy a notebook egy újabb chip-pel bővüljön, ami mégtöbb feladatot képes átvenni a fő Intel processzortól.

A MacBook modellek nem kaptak társprocesszort, de ha az Apple a 12 hüvelykes kijelzőjű MacBook-ot frissíteni szeretné egy Touch Bar-ral, akkor célszerű lenne, hogy az egy T-szériás chip-pet kapjon.

Felmerült a DigiTimes részéről egy olyan pletyka is, mely szerint az almás vállalat egy 13 hüvelykes belépőszintű MacBook-ot szeretne kiadni az év második felében. Nem világos, hogy ez az új modell a MacBook Air-t váltaná, vagy hol lehetne helye az Apple notebook termékvonalában.

Az asztali Mac-ek helyzete is érdekes: az iMac már megkapta a T2 chip-pet. A társprocesszorba integráltak olyan korábban független komponenseket, mint a system management controller, image signal processor, a hangvezérlő, illetve az SSD vezérlő.

A T2 chip rendelkezik egy Secure Enclave nevű komponenssel, amely még biztonságosabbá teszi az iMac Pro-t az új titkosított tárolás és boot lehetőségekkel. Lehetséges, hogy az Apple ezt a társprocesszort építené a sima iMac modellekbe idén.

Továbbá az Apple megerősítette, hogy egy új, teljesen moduláris felépítésű Mac Pro-n dolgozik, de erről sem tudunk pontos megjelenési dátumot. A Mac mini pedig 1200 napja van jelen bármilyen érdemi frissítés nélkül, szóval valóban ráférne egy kis ráncfelvarrás.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése