Me・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2024.09.10 - 17:25   |   Írta: Ca$h   |   677
10. szept Me・AppleTV+

Légy a magad hőse!

Ben (Lucian-River Chauhan) egy teljesen átlagos amerikai tinédzser, szülei nemrég elváltak, édesanyja megismert egy rendes és tisztességes férfit, akihez hamarosan hozzá is ment. Philnek (Kyle Howard) van egy lánya Max (Abigail Pniowsky) aki nagyjából egy idős Bennel. Tekintettel arra, hogy mindketten belekényszerültek ebbe a furcsa helyzetbe, úgy döntöttek, hogy nem harcolni fognak egymás ellen, hanem inkább összefognak és barátok lesznek. De sajnos Ben élete nem éppen habostorta, nem elég hogy éppen változó korban van, hogy elváltak a szülei és meg kellett szoknia egy új felállást, de még az iskolában is ő az új gyerek, amiről mindenki tudja mit jelent aki volt már hasonló helyzetben. Rögtön első nap beleköt az iskola réme, aki mindenkit terrorizál, akit kicsikét is gyengébbnek érez magánál. Egyik alkalommal viszont, amikor éppen üldözőbe veszik Bent, valami olyasmi történik amire nem igazán számított senki, sem Ben sem pedig azok akik meg akarták verni ...

Főszereplőnk ugyanis rájön arra, hogy szuperképességgel rendelkezik, képes bárkinek az alakját felvenni és ha mindez nem lenne elég akkor még a ruházatát is, sőt még a hangját is tökéletesen képes utánozni. Pár magától értetődő kellemetlenség után, nem tud mit csinálni, Maxhez fordul segítségért, aki meglepően hamar hinni kezd neki. Együtt próbálják meg kideríteni miért történik mindez Bennel, hogyan tudja irányítani a képességét és hogy mihez tudna vele kezdeni. Hamarosan azonban kiderül, hogy nem ő az egyetlen aki ebben a kisvárosban képességekkel rendelkezik, sőt mi több, fény derül arra is, hogy létezik egy iskola ami segít a hasonló gyerekeken, de jelenleg nem tud üzemelni, mert egy sötét árny bujkál a sötétben, aki sorban veszi áldozatait, minden egyes nappal egyre erősebb lesz és egyre kevesebben vannak akik képesek lennének felvenni vele a harcot.

Nem igazán tudtam, mire számítsak amikor belekezdtem ebbe a sorozatba, de ahogy eddig is, bőségesen elég volt csupán a tény, hogy AppleTV+ ami az esetek többségében elég is szokott lenni. Hamarosan kiderült, hogy nem éppen én vagyok a sorozat célközönsége, ez a sori is inkább a tini, illetve családi sorozatok kategóriába sorolható. Ami nem is lenne baj, hiszen számtalan olyan minőségi tartalom van, ami gyerekeknek készült mégis élvezhetik felnőttek is. A „Me” valahol ennek a kategóriának a határán billeg, ugyanis igaz, hogy a történet bot egyszerű, igaz hogy a karakterek fájdalmasan sablonosak és nem rendelkeznek semmiféle mélységgel, egyéniséggel, különleges ismertetőjelekkel, de sajnos a speciális effektek valami félelmetesen nyolcvanas éveket megídézőek. Látható, hogy a pénzforrás nagyon szűkös volt, a készítők mindent megtettek annak érdekében hogy egyszerű trükköket alkalmazva kihozzák a maximumot a látványból, de sajnos még így se érték el azt a minimális hatást, ami manapság már simán elvárható egy streaming szolgáltatótól. Konkrétan ha a kislányom leülne a laptopja elé, akkor egy iPhone kamerával és valami szerkesztő programmal is jobb látványt tudna produkálni mint a „Me” készítői és ez sajnos nem vicc.

A főszereplő Ben egy nagyon szerethető karakter, aki természetesen nem fehér fiú, hanem egy indiai származású, ámbátor tősgyökeres másod vagy harmadgenerációs bevándorló, semmi baj, ezt már megszoktuk. Kedves, okos, csendes, hallgatag srác, aki csöndben tűri az élet nehézségeit, tizenkét éves létére meglepően okos gondolatai vannak és neki lesz köszönhető, hogy a sorozat kap némi filozófiai mélységet, ami nagyban befolyásolja az összképet, persze pozitív irányba. Ott van a féltesója Max, aki egy nagyon kedves, aranyos lány, nem hisztis, nem nyafka, aki több mint valószínű, hogy a következő évadokban valamikor coming outolni fog, azt még nem lehet tudni, hogyan és milyen formában, mert bár úgy öltözködik mint egy fiú, mégis egy srác tetszik neki, mégis körüllengi valami woke-os felhő, amit tutira be fognak váltani a készítők, ez érezhető. A mellékszereplők mint a szülők és a gyerekek nagyon aranyosak, de semmi különös, ebben a sorozatban aki mellékes az fájdalmasan mellékes és sablonos, ne számítsunk túl sokra tőlük.

Szóval adott egy sorozat, ami nem nekem készült, de ettől még persze nem fog veszíteni az értékéből, ott lesznek a karakterek akik fájdalmasan gyerekesek, de szerencsére a párbeszédek köztük és a mondanivaló néha megdöbbentően jó tud lenni, van egy sablonos, gyerekes sztori, ami sörrel elmegy, de ott van a látvány ami piszkosul szúrja az ember szemét. Tekintettel arra, hogy a sori témája a tini-szuperhősködés, ezért igazán szerezhettek volna kicsit több pénzt is a trükkökre, mert egy igényes vizualitással tutira jobb esélyük lett volna a sikerre. Mindezek ellenére egy remek kis közepes alkotást nézhetünk végig, ha hozzám hasonlóan titeket is el fog kapni a bájos történet és a fő karakterek közti kapcsolatrendszer. Nem kell túl sokra számítani és akkor lehet nektek még jobban fog tetszeni.

 

Szerintünk: 3/5 | IMDb: 5.7 | Rotten Tomatoes: - | Metacritic: -
Me (season 1 | 2024 -)
Kaland

Rendezte: Michael Dowse
Írta: Barrly L. Levy, Eben Russell, Bryce Ahart, Dania Bennett, Sophia Hunter, Stephanie McFarlane, Dax Shelby, Amy Welsh
Zene: Aaron Gilhuis
Szereplők: Lucian-River Chauhan, Abigail Pniowsky, Dilshad Vadsaria, Amanda Reid, Jessy Yates, Kyle Howard, Jonathan Bergman, Brock Duncan, Sharif Atkins, Tyriq Withers, Jeremiah Friedlander

Játékidő: 10x 30perc

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 9.99$, az éves díj 99$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> The Big Cigar sorozatkritika

>>> Land of Women sorozatkritika

>>> Presumed Innocent sorozatkritika 


Kommentek megjelenítése