Sugar・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2024.06.25 - 18:44   |   Írta: Ca$h   |   5103
25. jún Sugar・AppleTV+

Hány cukorral kéred a kedvenc detektív sztoridat?

Ha elveszett valakid és teljesen kétségbe vagy esve, egy valakire számíthatsz csak igazán, John Sugar (Colin Farrell) a legjobbak között is a legjobb. Kedves, illedelmes, diszkrét, nagyon gyorsan dolgozik és nem volt még olyan hogy ő ne találjon meg valakit. De bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, mert a szolgáltatásai sokba fognak kerülni. Ami valójában kicsit ellentmondásos John személyiségével, ugyanis ő az a típus, aki annyira szereti és tiszteli az embereket, hogy ha találkozik valakivel az utcán aki segítségre szorul, legyen az akár egy földön ülő csöves, azonnal odamegy hozzá, kisegíti akár pénzzel is, van hozzá pár kedves szava, beszélget vele, mélyen a szemébe néz és ilyenkor minden egyes szava olyannak tűnik mintha maga a megváltó beszélne éppen szeretett gyermekéhez. Ritka az ilyen ember manapság, szinte már földöntúlian tökéletes ...

John Sugar az a fajta ember, akivel nem nagyon találkozni manapság, elegáns, ápolt, mindenből a legjobbat veszi meg magának, a legjobb kocsikkal jár, szereti az állatokat és az állatok is nagyon szeretik őt, szereti a klasszikus amerikai mozikat, igaz nem sok szabad ideje van, de ha igen, csak régi filmeket néz, memorizálja őket, rengeteget tanul belőlük. Ő maga is a tökélyre fejlesztett mindent amit csinál, mindenre odafigyel, mindent lát, azonnal észreveszi ha valaki hazudik, rögtön jó nyomon indul el és a végeredmény mindig sikeres. A harcművészet nagymestere, éppen ezért nem nagyon szereti a fegyvereket, nincs is rájuk szüksége valójában. Végtelenül kedves és tisztelettudó az emberekkel, számára nincsen se fehér se fekete, se nő vagy férfi, mindenki egyenlő, mindenkit ugyanúgy szeret. Furán fog hangzani, de szinte már olyan mintha maga Jézus lenne. Igazi példakép lehetne minden mai fiatalnak és bármilyen korosztálynak. De sajnos neki is van egy rossz tulajdonsága, néha úgy tűnik hogy ha elgurul a gyógyszer akkor nagyon de nagyon durván be tud kattanni, ilyenkor szinte észre se veszi magát, valójában nem is nagyon emlékszik arra mit történt vele, néha olyan mintha két személyisége lenne, vagy lehet hogy beteg csak nem képes beismerni magának?

Bevallom őszintén úgy vágtunk neki asszonykával ennek a sorozatnak, hogy semmit nem tudtunk róla, láttuk hogy ott van Colin Farrell (aki már önmagában is bőségesen elég lett volna), a plakátja alapján azt hittük hogy valamikor a 60-as években fog játszódni (volt döbbenet mikor kiderült, hogy nem éppen) és persze annyi is bőven elég volt hogy AppleTV. A sorozat nagyon jól indult, ígéretes volt benne minden, fantasztikus volt a hangulata, ez a kicsit olyan Film Noiros detektív sztori piszkosul jól állt az alapvetően idegbeteg és köztudottan agresszív Colin Farrellnek. Főleg mikor kiderült róla, hogy egy talpig úriember, végtelenül nyugodt karaktert játszik, aki imádja az embereket. Egyik ügy jött a másik után, belépett a képbe egy imádnivaló kutyuska is, a köztük lévő kapcsolat egyszerűen imádnivaló. Majd megjelent a sorozat női főszereplője Amy Ryan alakításában. A köztük lévő kapcsolat egészen egyedi és páratlan a mai világban. Sugar olyan elveket és értékeket képvisel, ami mára már teljesen kihalt a férfiakból, ekkor a női nézők hatalmasat fognak sóhajtani és kivétel nélkül mindegyikük azt gondolja majd, hogy hova tűntek az úriemberek manapság? Létezik még ilyen egyáltalán? 

Aztán kicsit el kezdenek bonyolódni a dolgok, megjelenik a képben Ruby (Kirby) karaktere akinek a stílusa, jelleme és úgy az egész kisugárzása nagyon hasonlít Sugaréra. Ekkor már érezni fogjuk, hogy a nagy idill, az a fantasztikus atmoszféra aminek megágyazott a sorozat hamarosan csúfos véget fog érni. El kezdünk izgulni, hogy vajon mi lehet itt még a háttérben, érezni fogjuk hogy ez bizony nem egy szokványos detektív történet, van itt még valami nagyon furcsa misztikum amire hamarosan fény fog derülni. Egy szekta? Agymosás esetleg? Csúnya múlt amire nem szabad emlékezni semmilyen körülmények között? Hát kedves olvasók, a sorozat végefelé ki fog derülni a turpisság és ez bizony olyan hatalmas nagy gyomros lesz a legtöbb nézőnek, amire bizony nem igazán lehet előre felkészülni. Jómagam úgy gondolom, hogy ez a fordulat nagyon rossz döntés volt a készítők részéről, ugyanis az nézőknek igencsak nagy százalékát biztosan el fogják veszíteni ezzel a fordulattal. Engem különösebben nem zavart ez a dolog, de bevallom azért egy kicsit csalódott voltam, mert gyakorlatilag mindent amit eddig a pontig felépítettek agyonütöttek vele. Döntsd el magad is kedves olvasó, hogy rád milyen hatással volt ez a dolog, ha gondolod írd majd meg lejjebb kommentben, úgy se nagyon pörög ez a része az oldalnak, beszélgessünk már végre egy jót valamiről, amit mindannyian megnéztünk és véleményünk van róla.

Na de akkor mi is a Sugar mint sorozat? Sajnos nem tudok érdemben úgy írni róla, hogy ne spoilerezzem el a legnagyobb fordulatot a történetből. Szóval elég csak annyit tudni róla, hogy az AppleTV hozta megint a papírformát, egy fantasztikus sorozatot, ami izgalmas, látványos, fantasztikusak a színészek, a hangulata, mondanivalója, mindene, van benne egy olyan gyomros amiből fel kell épülni és nem árt készülni arra, hogy folytatni fogják. Persze csak akkor, ha hozza a kívánt számokat, én részemről benne vagyok, érdekes lesz a második évad ez nemvitás, ahogyan az is biztos hogy nagyon más lesz mint az első. Ez nem az a sorozat amit érdemes lenne kihagyni, úgyhogy legyél okos és ne tedd ezt!

 

Szerintünk: 4/5 | IMDb: 7.5 | Rotten Tomatoes: 82% | Metacritic: 67
Sugar (season 1 | 2024 -)
Krimi, Dráma, Misztikum

Rendezte: Fernando Meirelles, Adam Arkin
Írta: Mark Protosevich, Donald Joh, Sam Caitlin, David Rosen
Zene: Ali Shaheed Muhammad, Adrian Younge
Szereplők: Colin Farrell, Kirby, Amy Ryan, Dennis Boutsikaris, Nate Corddy, Alex Hernandez, James Cromwell, Anna Gunn, Eric Langem Sydney Chandler, Bernardo Badillo, Massi Furian, Miguel Sandoval

Játékidő: 8x 45perc

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 9.99$, az éves díj 99$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Dead Boy Detectives sorozatkritika

>>> Ripley sorozatkritika

>>> Manhunt sorozatkritika

 


Kommentek megjelenítése