Melyik a számodra legmegfelelőbb iPad 2023-ban? Segítünk! 1. rész

AlmaBlogger   |   2023.10.19 - 21:20   |   Írta: Hidasi Ákos   |   3890
19. okt Melyik a számodra legmegfelelőbb iPad 2023-ban? Segítünk! 1. rész

Ezek a legjobb iPad-ek 2023-ban.

Az Apple iPad kétségtelenül az egyik legnépszerűbb táblagép a piacon. Ha iPad vásárlásra szánod el magad, számos különböző modell közül választhatsz, de igazából bármelyiket is választod, az egyik legjobb elérhető tabletet fogod hazavinni. Mégis, az Apple itt is bőséges választékot kínál, és a sokféle változat - és a szinte évente frissülő változatok - miatt nehéz lehet eldönteni, hogy melyik a számodra leginkább megfelelő modell.

Az Apple összes iPadje elég jó, és mindegyiket egy kicsit más célközönségre tervezték, így nehéz egyetlenegyet kiválasztani, mint "a legjobbat". Ezért döntöttünk úgy, hogy ebben a kétrészes cikksorozatban öt kategóriára lebontva határozzuk meg a legjobb iPad-eket. Reméljük, hogy ha választás előtt állsz, akkor segíteni tudunk abban, hogy melyik lesz végül a legmegfelelőbb számodra.

 

iPad Air (2022)

A legjobb iPad összességében

 

 

Miért érdemes ezt megvenned?

Az iPad Air (2022) szinte pro teljesítményt kínál, viszont olcsóbban.

 

Kinek való?

Mindenkinek, aki az Apple legjobb, mindenre megfelelő táblagépét keresi elfogadható áron.

 

Az "összességében legjobb" iPadnek járó elismerést az iPad Air (2022) kapja. Ez az iPad-kínálat legkedvesebb darabja. Fantasztikus választás, amely a legtöbb ember igényeit kielégíti, rengeteg teljesítményt és funkciót kínál meglepően kedvező áron.

Először is, az iPad Air (2022) az Apple nagy teljesítményű M1 chipjét tartalmazza - ugyanazt, amely 2020-ban debütált a MacBook Airben és a MacBook Próban, sőt még az iMac-ben is megtalálható. Bár az Apple mostanra áttért az M2-re a Macek többsége és a magasabb kategóriás iPad Pro (2022) esetében, az M1 még mindig villámgyors a teljesítmény tekintetében. A tabletben található nyolcmagos CPU négy teljesítmény- és négy hatékonysági magra oszlik. Ez azt jelenti, hogy őrületes teljesítményt kapsz, miközben energiatakarékos is marad a készüléked, vagyis nem kell folyton a töltőn tartanod majd. A nyolcmagos GPU hihetetlen grafikát biztosít, a 16 magos Neural Engine és a 8 GB RAM pedig gyors feldolgozást és renderelést jelent, ami olyan feladatok elvégzésekor érezhető a leginkább, mint a fotó- és videószerkesztés. Ez már vitathatatlanul több teljesítmény, mint amire a legtöbb embernek szüksége van egy táblagépen, de ez azt is jelenti, hogy még évekig élvezheted majd a csúcsteljesítményt.

Bár az iPad Airből hiányzik a Face ID, cserébe egy gyönyörű 10,9 hüvelykes Liquid Retina kijelzőt kapsz, amely a vékony kereteknek köszönhetően az előlap nagy részét elfoglalja. Vizuálisan szinte megkülönböztethetetlen a drágább iPad Prótól. A biometrikus hitelesítéshez az iPad Air (2022) folytatja azt a trendet, hogy az oldalsó gombban található Touch ID érzékelőt használja. Az iPad Air is ugyanazzal a Smart Connectorral és mágneses oldalsó töltővel rendelkezik, mint az iPad Pro, így ugyanazokkal a kiegészítőkkel kompatibilis, például a Magic Keyboarddal (amellyel az iPad szinte laptoppá alakítható), és a második generációs Apple Pencil-lel, amely digitális vászonná változtatja az iPad-et a művészek számára.

Bár a fényképezés terén egyetlen iPad sem fogja megizzasztani az iPhone-okat, az iPad Air (2022) kiváló minőségű, 12 megapixeles fő kamerával van felszerelve, amely megfelel arra a célra, amire szánták. Ennél is fontosabb, hogy az előlapi 12 megapixeles kamera remek minőséget biztosít a videohívásokhoz, és tartalmazza az Apple Center Stage funkcióját is, amely mozgás közben is rád fókuszál, és automatikusan kibővíti a képet, amikor a barátok és a családtagok is bele szeretnének férni a képbe.

Az iPad Air USB-C-t használ a töltéshez, ami most már a teljes iPhone 15 termékcsaládban is megtalálható. Az iPad egy teljes töltéssel körülbelül 10 órán át tart ki Wi-Fi használatával, illetve kilenc órán át, ha a Wi-Fi + Cellular modellnél mobil adatátvitelt használsz. Ez nem a legjobb akkumulátor-üzemidő, de egy teljes munkanapot kibír.

 

Az iPad Air (2022) 64 GB-os Wi-Fi-s modellje 299.000 forinttól indul, de valószínűleg jobban jársz, ha a következő lépcsőfokot, a 256 GB-os verziót választod amelyet 374.990 forintért árulnak. Az iPad Air (2022) nagyszerű értéket képvisel, mivel a legtöbb iPad-felhasználó számára szükséges összes teljesítményjellemzőt tartalmazza, és mindezt lényegesen alacsonyabb áron, mint a prémium kategóriásabb - és a brutális teljesítményt igénylő felhasználókra összpontosító - iPad Pro.

 

iPad (2021)

A legjobb iPad kis költségvetésből

 

 

Miért érdemes megvenned?

Lehet, hogy az iPad (2021) már az előző generáció, de még mindig nagyszerű teljesítményt nyújt, és az ára is nagyon kedvező.

 

Kinek való?

Annak, aki az Apple egyik legjobb táblagépét szeretné a magáénak tudni anélkül, hogy sok pénzt költene.

 

Ha kevesebb pénzből gazdálkodsz, a kilencedik generációs iPad (2021) remek választás. Bár ez az iPad alapmodelljének előző generációja, még mindig nagyon megbízható választás - és a pénzedért rengeteg értéket kapsz.

Az iPad (2021) nagy, 10,2 hüvelykes Retina-kijelzővel rendelkezik, amely használat közben még mindig gyönyörűen néz ki. Ha pedig még mindig jobban szereted, ha van Home gomb a Touch ID-hez, az iPad (2021) klasszikus dizájnjával ezt is megkapod. A tablet az A13 Bionic chippel érkezik, így bár egy kicsit elavult (az A13 az iPhone 11-ben jelent meg 2019-ben), az iPadOS 16-nak köszönhetően még mindig elég gyors és kompetens, ha az átlagfelhasználó számára elegendő teljesítményről van szó. A készülék 64 GB tárhellyel indul, ami a legtöbb embernek elegendő lehet, aki csak egy alap iPadet szeretne olyan dolgok elvégzésére, mint az e-mailek ellenőrzése, üzenetek küldése, FaceTime-hívások és esetleg néhány játék, vagy éppen jegyzetelés és rajzolás.

Míg a hátsó kamera mindössze 8 megapixeles, az előlapi kamera jelentős fejlesztést kapott az előző verzióhoz képest. A 2020-as elődjének szánalmas 1,2 megapixeles kamerája helyett ez 12 megapixeles, és Center Stage funkcióval is rendelkező kamerát kapott, így a videohívások során mindig képben leszel, és jól is fogsz kinézni.

Ez az utolsó iPad, amely az Apple Lightning csatlakozóját használja, mivel az összes többi iPad modell - és még az iPhone 15 és iPhone 15 Pro is - USB-C-t használ. Teljesen feltöltve az iPad (2021)Wi-Fi-s modellje körülbelül 10 órán át bírja, illetve kilenc órán át a mobilnetet használva, ha a Wi-Fi + Cellular változattal rendelkezel. Mégis, mindössze 169.990 forintért az iPad (2021) jó teljesítményt és felhasználói élményt kínál azoknak, akiknek nincs szükségük túlságosan csicsás készülékre.

 

Egy extra tipp 

Ha nem szeretnél hatalmas összegeket költeni az új iPad-ed megvásárlásakor: Nézz szét a használt iPad-ek közt is. Esélyes, hogy még olcsóbban tudod megszerezni akár ezt, akár valamelyik magasabb árkategóriás terméket, ezáltal pedig még több értéket kaphatsz a pénzedért.

 

Ne feledd, ez a cikk egy kétrészes cikksorozat első része, a második részben leplezzük le a szerintünk legjobb iPad-eket azok számára, akiknek a méret a legfontosabb szempont, illetve egy tökéletes arany középutat jelentő modellt is kielemzünk. Kattints ide, hogy azt is elolvasd.

 

Forrás: digitaltrends

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése