Hello Tommorow! (Hello, holnap!)・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2023.08.14 - 17:22   |   Írta: Ca$h   |   10260
14. aug Hello Tommorow! (Hello, holnap!)・AppleTV+

Hello Holnap! Kicsit korán jöttél!

Jack Billings (Billy Crudup) kereskedő, nem is akármilyen, talán egyike a legjobbaknak, az a típus aki ha egyszer kinéz magának biztos lehetsz benne hogy el fog neked adni valamit. Ez egy különleges képesség és egyben adottság is, nem kell hozzá más csak egy barátságos arc, jó és elegáns megjelenés és a képesség ahhoz, hogy belelásson a fejedbe, pár pillanat leforgása alatt fel tudja mérni milyen ember vagy és ott érinti meg a lelked ahol a legsebezhetőbb vagy. De ez a képesség nem csak ajándék, hanem egyben átok is, hiszen ha tudatában vagy annak mire vagy képes, akkor bármit de tényleg bármit el tudsz adni az embereknek. Jack egy jól menő vándor vállalkozást üzemeltet, ez most egy kicsit furán fog hangzani, de ingatlanokat árul bagóért nem máshol, mint a Holdon. Igen jól olvastad kedves olvasó, egy olyan világban élünk, ami ránézésre olyan mintha a hatvanas években lennénk, de a technika valami miatt olyan fejlett, hogy még a Holdon is élnek emberek. Igaz eddig csak multimilliomos és milliárdos embereknek sikerült oda feljutni, de Jack talált egy módot arra, hogy ez az álom a hétköznapi kisembernek is sikerülhessen. Jack álmokat árul és valósít meg, nem is akármilyen hatékonysággal ...

Éppen egy Isten háta mögötti kisvárosban tart előadást a meghívott vendégeknek, amikor kap egy üzenetet az izgága, okoskodó, folyamatosan tolakodó édesanyjától (Jacki Weaver), hogy volt feleségét súlyos baleset érte, éppen kómában van és könnyen lehet sose fog már magához térni. Jack kicsit összezavarodik, hiszen nagyon régen nem látta már a volt feleségét, arról nem is beszélve, hogy fiát Joeyt (Nicholas Podany) is pont olyan régóta nem látta, semmit nem tud róla, attól fél hogy fel se fogja már ismerni. Azt szokták mondani, hogy aki jó a szakmájában az a magánéletben tutira egy csődtömeg, pontosan ilyen Jack is, az eladások nagymestere, aki pillanatok alatt belelát bárkibe, mégis képtelen belenézni a tükörbe és saját magát is meglátni akár csak egy röpke pillanat erejéig. Eldönti hát, hogy első körben nem mutatkozik be a fiának, inkább megismeri hogy milyen ember, aztán a többi majd jön magától.

A Hello Tomorrow avagy a Hello Holnap egy úgynevezett Retrofuturistic világot mutat be, ennek a lényege, hogy valami oknál fogva a technikai robbanás korábban, sokkal korábban megtörtént, jelen sorozatunk esetében sajnos egyáltalán nem térnek ki erre hogyan történt. Aminek következtében lehetséges az, hogy bár a divat és az emberek viselkedése és jelleme teljesen hatvanas évek, az olyan apróságok viszont, mint mondjuk a magát bekötő nyakkendő, vagy a magától lebegő irodatáska, ami érti amit mondasz neki és magától kidob minden dokumentumot, képes akár nyomtatni is, gyakorlatilag egy „két lábon járó” lebegő iroda viszont ultra modern. Számtalan ilyen és ehhez hasonló technikai csodával fogunk találkozni, amiket az első részben gyönyörűen be is mutatnak, a robotok részei az emberek életének, kedves és ártalmatlan lények, akik csak azért léteznek hogy minket szolgálhassanak, a melósok jetpackkel indulnak vagy inkább repülnek a melóba, az autók nem kerekeken járnak hanem lebegnek mint a Vissza a Jövőbe Dolorinja, számtalan ilyen dologgal fogunk találkozni, de sajnálatos módon nem erre van kihegyezve a sorozat. Hiszen azon kívül, hogy a rövid bemutató után elhisszük amit Jack ajánl az embereknek, azon kívül semmilyen szinten nem fognak részletezni ebből az egész világból semmit. Számomra már ez nagy csalódás volt, hiszen akkor miért is ilyen ez a sorozat? Miért ilyen világban játszódik? Hiszen a dolog amit Jack elad az embereknek lehetne bármi, mert nem ezen van a hangsúly, ha meg nem részletezik nekünk ezt a világot akkor miért ilyen ez a világ?

Szóval adott egy fantasztikus és varázslatos retrojövős világ, ami miatt néha csak ámulni meg bámulni fogunk, adott nekünk pár fantasztikus karakter, lesznek akik viccesek, lesznek akik szánalmasak, egy kicsit mindenki el van túlozva, aki okos nagyon okos, aki buta nagyon buta, a színészek játéka is el van túlozva, mindez úgy hogy közben zseniálisak egytől egyig, de valami miatt mégse működik a sorozat. Csupán fél órás minden rész, ez köztudottan olyan formátum, ami a többi sikeres sorozatnál (Ted Lasso, Shrinking, Physical, Mythic Quest) kínkeservesen kevésnek bizonyul, addig itt néha olyan hosszúnak tűnik egy-egy rész hogy alig várjuk már vége legyen. Adottak a fantasztikus színészek, ott van a világ összes pénze látványos és érdekes világot teremteni, de valahogy dög unalmas, hosszadalmas és érdektelen az egész sorozat. Nem tudnám pontosan megmondani miért éreztem ezt, de sajnos alig bírtam végignézni és még soha nem éreztem eddig egy AppleTV+ sorozatnál sem.

Nem szeretnék nagyon spoilerkedni, de talán egy dolgot meg szeretnék említeni és ez a szélhámosság, sose szerettem ezt a témát és sose érdekeltek azok az emberek akik ebből élnek, borzalmas nagy betegsége ez a kapitalista és naiv mai világnak, mindennapos dolog ez főleg a jóléti társadalmakban, naponta kapunk kamu sms-eket amiknek éppen hogy csak nem dőlünk be, megszólítanak minket az utcán mert el akarnak adni nekünk valami baromságot, vagy azt akarják hogy adakozzunk amikor a hónap végén sokszor már kajára sincsen elég pénzünk. Ott vannak mindenhol, mindenki csak át akar vágni minket és kihasználni a kedvességünket. Nem! Nem tudok egyet érteni ezzel, nem tudok azonosulni ezzel és végképp nem érdekel egy olyan sorozat aminek a főszereplője is ezt csinálja ... lehet ez volt az oka annak hogy érdektelen és unalmas volt a számomra ez a sorozat, annak ellenére hogy Billy Crudupot imádom, fantasztikus színésznek tartom, de még ő sem volt képes megmenteni attól hogy totális bukta és kapufa legyen a számomra. Csak azért nem adok rá két pontot, mert a rendezés, a cinematográfia, a világépítés, a kosztümök, a trükkök, a zenék és a színészek is fantasztikusak, de a forgatókönyv és a sztori számomra nagyon nem ütötte meg a mércét, főleg nem egy AppleTV+ szintet, na azt végképp nem. Én már csak azt nem értem, hogy vajon milyen oknál fogva akarják ezt folytatni, lehet van még valami a tarsolyukban, amit eddig még nem nagyon sikerült bemutatni. Természetesen adni fogok neki még egy esélyt, de lehet olyan lesz mintha a fogamat húznák.

 

Szerintünk: 3/5 | IMDb: 6.3 | Rotten Tomatoes: 52% | Metacritic: 60
Hello Tomorrow! (season 1 | 2023 -)
Komédia, Dráma, Sci-Fi

Rendezte: Jonathan Entwistle, Ryan McFaul, Stacie Passon
Írta: Amit Bhalla, Lucas Jensen, Jiehae Park, Hennah Sekander, Stephen Falk, Wes Brown, Olivia Milch
Zene: Mark Mothersbaugh
Szereplők: Billy Crudup, Haneefah Wood, Nicholas Podany, Dewshane Williams, Hank Azaria, Susan Heyward, Matthew Maher, Jacki Weaver, W. Earl Brown, Dagmara Dominczyk, Michael Harney

Játékidő: 10x 31perc

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 6.99$, az éves díj 69$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> The Wheel of Time sorozatkritika

>>> Tulsa King sorozatkritika

>>> Black Knight sorozatkritika

 


Kommentek megjelenítése