The Last Thing He Told Me (Az Utolsó Szavai)・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2023.07.11 - 17:20   |   Írta: Ca$h   |   11766
11. júl The Last Thing He Told Me (Az Utolsó Szavai)・AppleTV+

Mi volt az utolsó dolog amit mondott neked?

Hannah (Jennifer Garner) és Owen (Nikolaj Coster-Waldau) azok a típusú magányos emberek, akiknek az élet nehézségei matt sokáig nem adatott meg a lehetőség arra, hogy egy kicsit magukkal foglalkozva megtalálják a boldogságot. Igaz Owennek korábban már volt egy házassága, aminek tragikus vége lett, ebből született fiatal most már tinédzser lánya Bailey (Angourie Rice). De végül a sors úgy akarta, hogy egy véletlennek köszönhetően mégiscsak rájuk talált a szerelem, nemrég házasodtak össze és boldogságuk szinte tökéletes. Igaz vannak nehézségek, mikor nincsenek, az éppen lázadó korban lévő Bailey nehezen fogadja el, hogy szeretett apjának lett még egy nő az életében, de Hannah végtelen türelemmel és kedvességgel mindent megtesz azért, hogy kezelje ezt a nehéz és kicsit kellemetlen helyzetet. Egyik nap viszont, ami pont olyan mint bármelyik másik, Owen nyomtalanul eltűnik és csak egy apró cetlit hagy maga után, rajta egy rövid személyre szóló üzenettel. Természetesen mindketten kétségbe esnek, főleg mikor kiderül, hogy Owen jól menő munkahelyén valaki adócsalást követett el, a rendőrség körözést adott ki Owen ellen, nem volt mit tenni, menekülni kellett. Hannah és Bailey is a csontjaiban érzi, hogy a szeretett férfi nem bűnös, ő nem ilyen ember, valami más kellett hogy a háttérben legyen, ami miatt el kellett menekülnie. Összefognak hát és nyomozásba kezdenek, hátha kiderül az igazság.

Hannah egy végtelenül kedves, intelligens, nyugodt természetű nő, akinek borzalmas gyerekkora volt, lévén szülők nélkül kellett felnőnie, csak a nagyapja volt az aki törődött vele, magamellé vette és mindent megtanított neki a fatermékek kiműveléséről, többek között ennek köszönheti jelenlegi állását, amiben nagyon sikeres és tehetséges is. Owen egy igazi zseni, programozással foglalkozik, rendkívül kedves természete van, vicces, humoros és rendkívül jó apa, lányával a kapcsolata nagyon erős, különleges és egyedi, ami nem is csoda hiszen egyedül kellett felnevelnie lányát, ami férfiként nem kis feladat. Kedvessége és viccelődése mögött mégis van valami végtelenül nagy szomorúság és fájdalom, amit igaz nem próbál eltitkolni, de mégis mindig ott van a szemében, mintha attól félne, hogy a boldogság múlandó dolog, törékeny és bármikor vége szakadhat. Bailey egy nagyon különleges lány, intelligens, sokkal érettebb a korabelieknél, de ugye mint minden tinédzser nagyon nehéz időket él meg, nem tudja leplezni flegmaságát, nemtörődömségét és valójában nem is akarja, főleg akkor ha Hannah-ról van szó. De abban a pillanatban, hogy apja kedvesen rászól rögtön bármit megtesz neki, az embernek akinek mindent köszönhet, aki mindenkinél fontosabb a számára.

Laura Dave 2021-es regénye pillanatok alatt felkerült a New York Times bestseller regényei közé és nem kevesebb mint hatvanöt hétig ott is maradt, szóval ismerve az Apple politikáját nem volt kérdéses, hogy ebből is sorozatot csináljanak. Eddig nem nagyon kellett csalódnunk ezekben az adaptációkban, hiszen ha egyszer valami könyvben ilyen sikeres volt, akkor valamit nagyon rosszul kell ahhoz csinálni, hogy a sorozat megbukjon. Az „Utolsó dolog, amit mondott” számomra kicsit felemás képet mutatott. Ott van első kézben, a fantasztikus színészi és filmes gárda, Jennifer Garner eddig úgy élt az emlékezetemben, mint egy nagyon tehetséges színész, nem volt kevésbé rossz véleményem a Trónok Harca sztárjáról Nikolajról sem. Azt kell hogy mondjam sajnos, hogy volt pár olyan dolog a számomra ami miatt csak egy közepes értékelést kaphat tőlem a sorozat. Az első és talán legfontosabb, hogy Hannah megszemélyesítése kicsit olyan lapos és semmilyen volt a számomra, most nem tudom eldönteni, hogy Jennifer lett-e rosszabb színésznő az évek alatt, vagy az egyértelmű plasztikai műtéteknek köszönhetően elvesztette a mimikájának minimum a felét. Ne értsétek félre, nincsen olyan vészesen megvarrva mint mondjuk Nicole Kidman, aki nálam minden szempontból viszi a pálmát, gyakorlatilag egy élő lélegző szörnyeteget csináltak belőle, de mi sem bizonyíthatja jobban színészi zsenialitását, minthogy még ezek ellenére is még mindig tökéletesek az alakításai, mindezt arcmimika nélkül csupán a hangjával és a szemével művelve. Sajnos ez Jenniferről nem mondható el, szegény olyan halvány volt ebben a szerepben, hogy alig lehetett észrevenni.

A másik dolog, ami rögtön mindenkinek feltűnő lesz az a történetvezetés, ami valami borzalmasan lassú és vontatott, nem tudom elképzelni hogy maga a könyv is ilyen lett volna, mert akkor nem lehetett volna ekkora siker. Szerintem megpróbálták kicsit elnyújtani azt, ami simán beleférhetett volna egy kicsit feszített tempójú öt részbe. A végefelé egyébként kezd már izgalmasabb lenni és kiderülnek olyan dolgok is amikre nem feltétlenül lehetett számítani, szóval mindenképpen érdemes végignézni, csak sajnos az első pár rész túl lassú ahhoz képest, hogy valójában egy thrillernek kellene lennie. Mint tudjuk a thriller az egy horrorszerű krimi, na ... hát ez nem az, a legkevésbé sem. Egy kicsit lassú, egy kicsit középszerű, Jennifer igaz még így megvarva is nagyon jól néz ki nem volt feltétlenül jó választás erre a szerepre, sok mást színésznőt el tudtam volna képzelni a helyére, aki csupán a személyiségével elvitte volna simán a hátán az egész sorozatot. De ne ijesszen ez meg senkit, ettől függetlenül érdemes megnézni, hiszen nem olyan hosszú és van azért benne pár jó fordulat, ahogy elgondolkodtató üzenet is, és még időnként kifejezetten megható is tud lenni.

 

Szerintünk: 3/5 | IMDb: 6.6 | Rotten Tomatoes: 45% | Metacritic: 49
The Last Thing He Told Me (minisorozat | 2023)
Dráma, Rejtély, Thriller

Rendezte: Olivia Newman, Deniz Gamze Ergüven, Lila Neugebauer, Daisy von Scherier Mayer
Írta: Laura Dave (regény), Isaac Gomez, Josh Singer, Erica Tavera, Allegra Caldera, Harris Danow, Jamie Rosengard
Zene: Danny Bensi, Saunder Jurriaans
Szereplők: Jennifer Garner, Angourie Rice, Aisha Tyler, Augusto Aguilera, Nikolaj Coster-Waldau, John Harlan Kim, Geoff Stults, Jake Matthews, Elizabeth O’Donnel, Josh Hamilton, Todd Stashwick

Játékidő: 7x 40perc

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 6.99$, az éves díj 69$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> The Last Kingdom sorozatkritika

>>> Beef sorozatkritika

>>> Devil's Hour sorozatkritika

 


Kommentek megjelenítése