iPhone 6S Plus – eladtam, de...

AlmaBlogger   |   2019.10.01 - 21:56   |   Írta: Zsolty   |   7448
01. okt iPhone 6S Plus – eladtam, de...

„Az van, hogy jelen helyzetben már minden, ami jó, benne van ezekben a készülékekben”

Nem is oly’ régen az új iPhone-ok bemutatóinál mindig feszített a gondolat, hogy meg kell szereznem a legújabbat. Általában vállaltam értük két évet a szolgáltatónál...  Így telt el talán 4 évem gyakorlatilag, hogy odafizettem egy messziről is jól látható összeget a szolgálatónak a telefonért és az előfizetésért. Arra gondoltam, hogy belefér a havi kiadásokba, de ahogy teltek az évek, az árak csak nőttek, és a telefon havidíja egy visszafogottabb autó törlesztőrészletére duzzadt. Egyetlen telefoné! Az enyémé, és én csak a család egyetlen tagja vagyok!

A törekvéseimet a legújabb telefon megszerzésére egy idő után nem is a legújabb fejlesztések, hanem az újra elérhető gyorsaság motiválta. Az Apple már nem jött ki egetrengető új megoldásokkal, és valljuk be, nincs is rá nagyon esélye. Senkinek!

Belassították hát a telefonokat, de szerencsére lebuktak, és persze volt magyarázat rá, de például, amikor az én nem egész egyéves telefonomat lassították be az új iOS-szel, az totális bukta volt a részükről. Utólag nem tudták nekem magyarázni a lassulást azzal, hogy az akkumulátorom elhasználtsági szintjét akarták csak kompenzálni. Viszont egy nem túl régi, de indokolatlanul lassú telefonom lett emiatt jó ideig, és vágytam az újra, de azért sem vettem végül. Gyakorlatilag fordítva sült el az akciójuk, hiszen én például egyáltalán nem akartam úgy elköteleződni 2 évre egy szolgáltatónál, hogy várhatóan 1 éven belül ismét egy akadózó telefonnal szenvedjek.

A rajtról konkrétan lemaradtam, mert nem tudtam videóról fotóra átállítani az akkor még lassított iPhone-t... :(

Aztán a népharag nyomására visszakaptuk a telefonjaink sebességét, és láss csodát, az időközben 6 Plus-ról, garanciában 6S Plusz-ra cserélt telefonom ismét működni kezdett, és az az igazság, hogy a mai napig tökéletesen működik.
 

Az Apple-nek jelenleg generációkon átívelő, tökéletesen működő telefonjai vannak ismét!

Én hardcore felhasználó vagyok munka szinten. Mindenemet a telefonon intézem, és mióta visszakaptuk az irányítást a telefonunk felett, mindent el is tudtam intézni teljesen zökkenőmentesen.

Ha valaki „fájdalommentesen” (alacsony ár) akar egy jó iPhone-t, itt a használtalmán például a hatos szériától indulva bizonyosan talál olyan telefont, amivel menedzselni tudja digitális életét. Beleértve a képeket, videókat, de hozzátéve, hogy a fiatalabb generáció már talál olyan appokat, amik szomjaznak az erősebb processzorra.

Ezzel együtt talán túlzottan bele vagyunk kényszerítve abba a szemléletmódba, hogy csak az a jó, ami a legújabb. Az van, hogy jelen helyzetben már minden, ami jó, benne van ezekben a készülékekben! Mit szeretnénk még többet, mint amit pl. egy iPhone 6S Plus tud?

Animálható kakit küldeni? Sokáig megvoltunk enélkül is, nemigaz? Ha számba vesszük, egy ember mennyi anikakit küld el naponta, valószínűleg megleszünk nélküle még sokáig. Kipróbáltam, aranyos, nevettünk, ennyi.

Arccal akarsz képernyőt nyitni? Hát én igazából megvoltam akkor is, amikor nem volt még lezárós a mobil, aztán a négyszámjegyű zárral is elvoltam, de a kézzel rajzolós összekötős megoldást is elviseltem. Hozzászoktam az ujjlenyomatoshoz is, ráadásul ahogy a címben benne van, én eladtam az iPhone 6S Plusszomat, de be kell vallanom, az arcfelismerős történet eddig több bonyodalmat okozott, mint az ujjlenyomatos.

Például már nincs meg az, hogy ha a telefonom az asztalon van, odanyúlok és már látom is, hogy mi a szitu. Vagy például, amikor DJI Osmo Mobile-t használok, bekapcsolás előtt állóra kell állítanom a telefont, felismertetem magam, kinyitom és majd csak ezután kapcsolom be az Osmót. Bekapcsolt állapotban próbáltam már hülyegyerek módjára a fejem úgy tartani, mintha feküdnék, de csak a legritkább esetben vette a lapot az arcfelismerő. Az ujjlenyomatolvasónál pedig csak odatettem az ujjam és már nyithattam is.

Jobb kamerát szeretnél? Na most ez egy érdekes dolog. Az XS MAX-szal is tudsz olyan képet készíteni, mint a 6S Plusszal! :) Nekem már sikerült :) De persze itt már azért ügyesen össze lehet hozni igen komoly különbségeket, de azt is hozzá kell tenni, hogy a háttérleválasztós portrémóddal pedig elkészítheted életed lehülyébb képeit, mert a távolságfelismerés nem mindig működik jól...

Gyorsabb processzort?
Az kétségtelen, hogy van sok olyan, leginkább a fiatalabb korosztály számára fontos applikáció, amihez már kell az erősebb processzor, és kellhet néhány érdekes, de nem életbevágóan fontos újítás, ami csak a legújabb telefonokban elérhető.

Ez utóbbi esetben elkerülhetetlen az újabb generációs telefonokból való választás, de a fentiek ezzel együtt is tények. Én mint hardcore telefonhasználó a mai napig tökéletesen elvoltam a 6S Plusszommal, és bár váltottam (azt egy másik bejegyzésben kifejtem, miért), valójában semmi késztetésem nem volt arra, hogy megtegyem ezt a lépést.

A 6S Plus például egy remek telefon a mai napig, és mivel a legújabb iPhone bemutatóján sem történt semmi egetverő, az is lesz még egy jó ideig. És ami nagyon fontos: nem kell érte eladnod a lelked két évre! :) Élheted a digitális életed és még marad pénzed a való világban is jól érezni magad! :)

 


Kommentek megjelenítése