Jönnek az ingyen Xbox játékok iOS-re

Alkalmazások - Játékok   |   2020.12.10 - 08:43   |   Írta: L Ferenc   |   1387
10. dec Jönnek az ingyen Xbox játékok iOS-re

A Microsoft egy a játékosok számára mindenképp örömteli hírről számolt be.

Az elektronikus játékok piacán mostanság szinte minden a cloud gamingről szól, melynek lényege, hogy nem a játékos saját készüléke állítja elő a grafikus tartalmat, hanem az egy megfelelő sebességű internetkapcsolaton keresztül egy központi szerverről lényegében streamként érkezik meg a nem feltétlenül erős hardveres masinára. A Microsoft nemrégiben indította el ilyen jellegű Xbox szolgáltatását, mely eddig csak és kizárólag androidos okostelefonokon, illetve tableteken volt elérhető, de most remek hírekkel szolgált e tekintetben a redmondi mamutcég. 

Történt ugyanis, hogy a Microsoft bejelentette: 2021 tavaszától már iOS-t futtató eszközökön, illetve Windows operációs rendszerű PC-ken is elérhető lesz az úgynevezett xCloud szolgáltatás. A Xbox Game Pass Ultimate előfizetők az iOS-es készülékek webböngészőjében, illetve a windowsos asztali számítógépek browserében, valamint Xbox alkalmazásában játszhatnak majd kedvenc Xbox játékaikkal. 

A Microsoft 2017 nyarán indította el Xbox Game Pass szolgáltatását, melynek lényege, hogy az előfizetők egy adott havi díj megfizetését követően több mint 100 játékhoz úgymond ingyenesen hozzáférhetnek Xbox játékgépükön, illetve PC-jükön. A 3000 forintos havi kiadás nem nevezhető magasnak, főleg annak ismeretében, hogy ma már nem egy új játék 20-30 ezer forintos kiadást jelenthet. A Game Pass keretein belül olyan nagysikerű játékokhoz férhetünk hozzá, mint például a Forza Horizon 4, a Minecraft vagy például a Star Wars Jedi: Fallen Order.

Az Xbox Game Pass Ultimate 4190 forint ellenében az amúgy 2500 forintos havi díjú Xbox Live Goldot is magában foglalja, és hozzáférést biztosít a már említett xCloud szolgáltatáshoz is. Az Ultimate előfizetők egy ideje már az EA Play játékok jelentős részét is ingyenesen használhatják, minden hónapban 2-4 új játékhoz férhetnek hozzá, illetve egyes korábbi játékokat kedvezményes áron vásárolhatnak meg.

Androidos készülékeken a megfelelő alkalmazás telepítését követően használható az xCloud, és a telefonokhoz, tabletekhez vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton minden további nélkül csatlakoztathatók az Xbox kontrollerek. Amennyiben megfelelően gyors és rövid válaszidejű a hálózatunk, a játékélmény megközelíti a konzolon tapasztalhatót. 

A közeljövőben a következő játékok érkeznek meg az Xbox Game Pass rendszerbe:
-Halo Infinite
-Psychonauts 2
-The Ascent
-The Medium 
-The Gunk 
-Warhammer 40K: Darktide 
-Exomecha 
-Scorn
-Skatebird
-Dead Static Drive
-The Good Life.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése