iOS 14.5 – Már Apple Watch-csal is feloldhatjuk az iPhone-unkat

Tippek és trükkök   |   2021.02.02 - 13:35   |   Írta: ARPII   |   3989
02. feb iOS 14.5 – Már Apple Watch-csal is feloldhatjuk az iPhone-unkat

Remek új funkció könnyítheti meg a mindennapokat.

Az Apple február elsején kiadta az iOS 14.5 és az iPadOS 14.5 béta verzióját a fejlesztők számára, amiben egy hasznos új funkciót is találunk majd. Így könnyebben fel tudjuk oldani az iPhone-unkat maszk viselésekor, egy Apple Watch segítségével.

 

 

Ezt az opciót a beállításokon belül, a Face ID és Jelkód menüpont alatt találjuk majd, ahol a jelkódunk beütése után aktiválhatjuk az Apple Watch-csal való feloldást. A funkció használatához iOS 14.5 és WatchOS 7.4 is szükséges, amennyiben ez megvan, az esetben már használhatjuk is a hitelesített Apple Watch-unkat az iPhone-unk feloldására.

Az aktiválás utáni első alkalommal még be kell írnunk a jelkódunkat, ezután viszont minden zökkenőmentesen fog menni. Amennyiben maszkkal próbáljuk majd feloldani az iPhone-unkat, Face ID segítségével, az esetben rezegni fog az óra, ezzel is azt jelezve, hogy most ő oldotta fel a mobilunkat, ezt pedig egy értesítéssel is fogja számunka mutatni.

 

 

Egyéb esetekben, amikor nincsen rajtunk maszk, akkor a szokásos módon fog működni a Face ID. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a mobilunk kicsit lassabban reagál majd, ilyenkor egy „iPhone feloldása Apple Watch-csal” értesítés jelenik majd meg a kijelzőn. Ezt bizonyára a két eszköz távolsága is befolyásolhatja és amennyiben túl távol lennénk a Watch-tól az esetben értesítést kapunk majd, hogy menjünk egy kicsit közelebb a sikeres művelet érdekében.

Sajnos ez a fícsör még csak az iPhone feloldásában tud segíteni, más esetekben nem. Így Apple Pay vagy App Store vásárlás esetén még mindig muszáj lesz levennünk a maszkunkat a hitelesítéshez.

Mindenesetre ez egy nagyon hasznos funkció lesz majd mindenki számára, hiszen egy nap akár 40-80 alkalommal is feloldhatjuk a mobilunkat, ami nagyon sokáig tarthat, ha mindig le kell húznunk ehhez a maszkunkat.

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése