Tényleg olyan jó a fonott iGlass Lightning Cable?

Tippek és trükkök   |   2019.07.23 - 10:00   |   Írta: H.A   |   5433
23. júl Tényleg olyan jó a fonott iGlass Lightning Cable?

Magyarország egyik kedvenc kiegészítőmárkája megoldotta az Apple-ösök legidegesítőbb problémáját.

Mindenki, akinek volt már valaha iPhone-ja, ismeri a felhasználók egyik legnagyobb ellenségét: az egy-két hónap után tokásodó, nemsokkal később rojtosodó, végül pedig elkerülhetetlenül darabjaira hulló töltőkábeleket. Az emberek szinte bele is törődnek a gyári kábelek pusztulásának tényébe, az Apple pedig tisztában van ezzel, hiszen bármikor könnyedén megtehetnék, hogy frissítik a kiegészítőik kialakítását és anyaghasználatát - de miért is tennék? Rengeteg pénz jön az újabb és újabb darabok eladásával, a felhasználók pedig kénytelen-kelletlen, de elvannak a párhavonta elkopó kábeleikkel. Ennek viszont most vége.

 

Személyes tapasztalat: bár nagyon vigyáztam rá, az én kábelem is elindult a pusztulás útján, amiről nem lehet visszafordulni.

 

Az iGlass ugyanis megoldást kínál a problémára. A felhozataluk legújabb eleméül szolgáló iGlass Cable ugyanis (egyéb erényei mellett) egy olyan ütőkártyával rendelkezik, amit egyszerűen nem lehet felülmúlni: fonott kialakításának hála egyszerűen nem megy tönkre. Nincs jelen a tokásodás, se a borítás felbomlása, nem bújnak elő a kábelek néhány hónap után, a kábel egyszerűen olyan marad, mint volt. Nyúzhatjuk hosszú hónapokon át, de nem lesz szükség cserére, hiszen nem fog rajta az idő foga. Sőt, szolid konstrukciójának hála olyan helyzeteket is kibír, ami alatt bármilyen más kábel azonnal elvérezne, gondolok itt akár ajtóhoz odacsukásra, akár arra, hogy egy felnőtt férfi csimpaszkodik rajta.

 

Kíváncsi lennék, egy gyári Lightning milyen állapotban lenne a mutatvány után

 

Az rendben, hogy nyűhetetlen, de az iPhone-osokban mindig van egy kis félsz, ha harmadik féltől származó kábelt vesznek. Ez teljességgel érthető, hiszen senki sem szeretné tönkretenni az iPhone-ját egy puszta kábel miatt, hiszen ha nem megbízható alkatrészekből van az összerakva, akkor simán okozhat gondokat az akksival, ne adj’ isten, tönkre is teheti. Az iGlass Cable-nél viszont ennek a lehetőségnek a gondolata sem merül fel, hiszen a kábel MFi tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez az Apple által bevezetett, „Made for iPod/iPhone/iPad” szabvány garanciája a minőségi termékeknek, hiszen a cég csak olyan termékek számára teszi lehetővé a használatát, ami legalább olyan jó minőségű, mint maga az Apple-gyártmány (de ahogy a strapabíróságnál láthattuk, esetünkben még jobb is). A kábel még hosszú távú használat mellett sem fogja károsítani a telefon akkumulátorát, nem fog szétesni, vagy deformálódni. Ennél jobb minőségi bizonyítványt pedig egy kábel sem kaphat.

 

A doboz alján látható „Made for iPhone” emblémát csak a legmagasabb minőségű termékeknek adja oda az Apple

 

Szóval a fonott bevonat miatt nem megy tönkre, az MFi-tanúsítvány pedig a csatlakozó minőségét garantálja – milyen pluszt tud még felmutatni ezen felül az iGlass Cable? Nos, 1,2 méteres hosszával tovább ér, mint a gyári társai, ez a 20 centi pedig gyakran hatalmas előnyt jelent. Szerintem mindenki futott már bele olyan helyzetbe, hogy a kábel épphogy nem ért el a kényelmes pozícióig: nem lehetett az ágyban fekve tölteni, esetleg nem ért fel az asztalig, az ilyen helyzeteket azonban simán megúszhatjuk az iGlass Cable-lel. Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy a sokak által jobban kedvelt fekete színű kábelt az Apple csak az iMac Pro termékeivel adja, külön csak tetemes felár mellett lehet beszerezni a sötét színű vezetéket.

 

 

Végül pedig hasonlítsuk össze a gyári Lightning-kábellel! Kialakítása miatt strapabíróbb és hosszabb az élettartama, az alkatrészek minősége megegyező, méret szempontjából pedig hosszabb, mint az Apple által kínált modell. Ezek alapján pedig az lenne a logikus következtetés, hogy drágább is, hiszen a jobb anyaghasználat megdrágítja a terméket. Logikus, de egyáltalán nem igaz.

„Az iGlass Cable ugyanis az összes felsorolt előnye mellett is pontosan ugyanannyiba kerül, mint egy Apple-féle Lightning-kábel.”

Éppen ezért felmerül a kérdés: mi értélme van gyári Lightning-kábelt venni, ha ugyanannyiért elérhető az elnyűhetetlen, strapabíró, és nem mellesleg jobban is kinéző alternatíva? A válasz pedig egyszerű: nincs értelme. A kábel az iGlass.hu-ról rendelhető, ahol újra hatalmas készlet várja azokat, akik megunták, hogy feleslegesen dobják ki a pénzüket Lightning-kábelre. Ráadásul most különösen érdemes ellátogatni az oldalra: a többször tesztelt (és mindannyiszor ötösre vizsgázó) prémium kijelzővédő fóliájuk, az iGlass Pro komoly árcsökkenésen esett túl, így szinte minden iPhone-os számára elérhetővé vált a kifogásmentes, minőségi telefonvédelem. A fólia természetesen még mindig rendelkezik a kijelzőcsere-akcióval, így ha valahogy össze is tudnátok törni a fólia alatt az iPhone kijelzőjét, az iGlass akkor kifizeti a telefon kijelzőjének cseréjét! Bár ez szinte lehetetlen feladat, a Pro prémium anyaghasználata és lekerekített szélei miatt a legnagyobb eséseket is simán túl szokta élni.

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése