Apple-t használsz? Egy külső cég megoldotta a problémádat!

Tesztek   |   2018.11.07 - 17:20   |   Írta: Zsolty   |   8532
07. nov Apple-t használsz? Egy külső cég megoldotta a problémádat!

Sok tanulópénz ment el rá, de itt a megoldás az Apple egyik legbénább hibájára.

És annyi balszerencse közt, oly sok viszály után, megfogyva bár, de TÖRVE NEM!!!, él a kábel tovább.

Ez még csak a szózat, de az imáink is meghallgattattak! De kezdjük az elején. Első Apple fesztiválozó koromban csak jót hallottam az almás termékekről. A menőbb haverjaim közül már mindegyik használt Apple terméket, úgyhogy amikor csatlakoztam, és megtörtént az első elcsomagolás, az egyikük kivette a kezemből a töltő kábelt, amit épp gondosan próbáltam összecsomagolni, és ezt mondta: „Zsolti, a helyzet az, hogy az Apple termékek csodálatosak, de normális kábelt még nem sikerült gyártaniuk. Tekerd így össze, dobd a hátizsákodba, oszt majd egy idő után veszel másikat.”

Az iPad és iPhone töltőim pont úgy töredeztek, ahogyan a 297 Ft-os gyémánthajlékonyságú kínai fülhallgatókebelek. Mindig volt egy makulátlan Apple termék nálam, és mellette egy rongyosra szakadozott töltőkábel. Az esztétikai hiányosságai mellett csak annyi gond volt a kábellel, hogy tűzoltó barátom első látásra átnyújtotta a névjegyét, ha bármi van, közvetlenül tudjuk hívni őket.

Úgy néztek ki együtt, mint A szépség és a szörnyeteg. Voltak persze praktikák, amik megoldották volna gondjainkat, de az egyik macerás és kellemetlen volt, a másik meg csak egy fokkal nézet ki rosszabbul, mint a rongyosra szakadt kábel. 

Ott volt a rugós megoldás, ami remekül eltartotta a kábelt a legkellemetleneb résznél, és valószínűleg működött volna, ha félreteszem szégyenérzetemet, és egy 6000 Ft-os kábelre ráfűzök egy szedett-vedett rugót. De nem tettem! Mint ahogy nem kentem be azzal a színes „takonnyal” sem, ami mindenki szerint csodásan védte volna a „belső értékeket”.

Nem! Egyszerűen nem vagyok hajlandó többszázezezer forintos termék bármely perifériáját manuálisan foldozgatni!

Viszont a hiba fennállt, és egyre bosszantóbb volt. Pláne, amikor már volt több szakadozó kábelem. Döntést hoztam! Eredeti kábelt nem veszek, mert na nehogy már! Nézzük, mi van még a piacon.

A piacon van minden, minden színben. Úgyhogy vásároltam! Az egyik szép volt, de nem töltött. A másik csúnya volt, de szintén csak minden másnap volt hajlandó tölteni...

Oké, nyertetek! Veszek eredeti kábelt...

Fel a netre, és mindjárt ott az akciós csomag, amire rá van írva, hogy eredeti. Nem Apple-től, de abszolút megegyező kinézet és teljesítmény. Szerintük! Mert az iPadem szerint csak egy rakás huszadosztályú kábel, ami szintén csak akkor tölt, ha úgy tartja a kedve. Miután sokadjára vettem le reggel úgy az iPadet a töltőről, hogy pont 3%-kal volt kevesebb benne, mint amikor este feldugtam, végleges elhatározásra jutottam.

Apple.hu – töltőkábel – rendelés, töltés, örülés. 

De meddig? Mikor kezd el megtörni a kis műanyag? Mikor kezdenek kikandikálni a fémszálak?

Ezt a csatát is az óriáscég nyerte. Nem gyárt normális kábelt, de elérte, hogy csak azt vegyem meg, amit ők gyártanak. Nagyon szerettem volna kikerülni ebből a szorító érzésből, hogy még ebben is rájuk vagyok utalva.

Nos, az van, hogy végül mégsem ők győztek! Sok kidobott tanulópénz után itt az iGlass Cable, amit gyakorlatilag elszakíthatatlanként emlegetnek, ami eleve több, mint amit minimum szeretnék egy töltőkábeltől, mert hát ugye kötélhúzásra nem azt visszük. Visszük viszont mindenhová, ahová megyünk, és amellett, hogy az iGlass Cable nem fog elszakadni, nem is tekeredik össze mindennel, mert olyan anyagból készült, ami erre a kellemetlen helyzetre is megoldást kínál. Ja, és hogy tölt-e?

Abszolút! Az Apple által hivatalosan visszaigazoltan tökéletes iPod, iPhone és iPad töltésére. Reményeim szerint nem mindenki fizetett annyi tanulópénzt, mint én, mire rátalált a legjobb alternatívára, de a lényeg, hogy jobb későn, mint soha! Az eredeti kábelek maradnak az asztalon otthoni töltésre, az iGlass Cable-ök pedig jönnek velem az éles bevetésre!

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése